Poslouchat country znamená žít country . . .

Miniportrét Roberta Křesťana

24.07.2010 14:22

Zpěvák, skladatel, překladatel a hráč na mandolínu Robert Křesťan se narodil 16. září 1958 v Počátkách v okrese Pelhřimov.

Jeho začátky se spojují s bluegrassovými skupinami Trapeři a Poutníci. V roce 1991 založil společně s Lubošem Malinou skupinu Druhá tráva, která se od svého vzniku řadí mezi absolutní špičku v České i Slovenské republice ve folkové a country oblasti.

V současné sestavě skupiny hrají a zpívají: Robert Křesťan (sólový zpěv, mandolína, kytara), Luboš Malina  (banjo, irské píšťaly, klarinet, vokály), Luboš Novotný (dobro, lap steel, vokály), Tomáš Liška (od dubna 2010 za Petra Surého (el. basa a kontrabas), Emil Formánek (kytara, mandolína, vokály) a David Landštof (bicí, perkuse). Druhá tráva se díky vynikající instrumentální schopnosti stala velmi oblíbenou širokým publikem i v zahraničí. Každoročně pořádají turné po USA a spolupracují se zvučnými jmény jako Peter Rowan, Tony Trischka, Davey Spillane, Andy Owens či Charlie McCoy. Robert Křesťan se účastní i koncertů Pavla Bobka jako host.

V roce 2002 vyšlo Robertu Křesťanovi vůbec první sólové album s názvem „1775 básní Emily Dickinsonové”, které je inspirováno americkou akustickou nezávislou scénou,  rockovými písničkáři, balkánskými a irskými lidovkami, jazzem a samozřejmě  americkou básnířkou Emily Dickinsonovou.

Další diskografie:
s Poutníky:
Poutníci (1987)
Wayfaring Strangers (1989)
Chromí koně (1990)
Poutníci Live (1991)

S Druhou trávou:
Robert Křesťan a Druhá tráva (1991)
Revival (1992)
Starodávný svět (1994)
Live (1995)
Druhá tráva & Peter Rowan – New Freedom Bell (1997)
Pohlednice (1997)
Master serie (1998)
Czechmate (1999), Compass
Best & Last (2001)
Good Morning, Friend (2004)
Dylanovky (2007)

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010