Poslouchat country znamená žít country . . .

Michael Janík má 66 let

27.07.2011 14:05

Pamatujete legendární duo Paleček - Janík? Ti starší z Vás určitě - jen namátkou se mi hned vybavuje  - Prodavač limonád, Hele lidi, Když nám bylo 15 let a celá řada dalších pecek. Nakonec za své působení vydalo duo cca 16 alb a to v době, kdy se podobná alba vydávala velmi vzácně.

Oba dva nepražáci se nakonec v Praze prosadili a usadili a koncertují dodnes v Balbínově poetické hospůdce na pražských Vinohradech. 

A snad nejzámnější je známá Slušovická romance, která ve své době a to v polovině let osmdesátých,dosáhla popularity vskutku nevídané. Být v té době internet, určitě by si její sledovanost nezadala o nic méně, než známé Nohavicovy internetové virtuálky v čele s Milionářem, Ladovskou zima atd.

Prostě Slušovická romance byl hit, který se sice nikde moc nehrál, ale kteří znali všichni a ve Slušovicích obzvlášť. Nakonec my z regionu víme své - "slušovická dálnice" je na rozdíl od jiných cest stále funkční a postava pana Čuby nezapomenutelná. Tento novodobý Baťa regionu je stále pěvně zakořeněn v myslích lidí a mnohá významná zlínská firma má svoji historii právě ve Slušovickém zázraku. Ikdyž Prážáci mluvili o Potěmkinově vesnici, my víme své.

Pan Čuba znal a uměl lidi přesvědčit, namotivovat a ve své době prosazoval metody, které se v tehdejší společnosti jevily jako neskutečné. Mít ve vládě několik takových postav, možná bychom nebyli dneska před úvahami, co dál. Ale to je již jiná písnička, o Slušovicích je dodnes řada materiálů, které dokazují, že za vším byla především práce a zase jen práce - moderní metody řízení a vedení lidí. Pokud je trochu pochybujete - nahlédněte sem

Michael Janík se dožívá 66 let právě v těchto dnech (24. července 1945) a tak lze popřát jen zdraví a sílu do let příštích.

A pro všechny pamětníky - Slušovickou romanci, snad nejznámější hit Dua si můžeš pustit hned tady

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010