Poslouchat country znamená žít country . . .

Letní BG dílna v Hustopečích - XXII. ročník

03.02.2011 09:28

Do léta daleko, ale plánovat je třeba . . . 

XXII. ROČNÍK LETNÍ BLUEGRASSOVÉ DÍLNY

SUMMER   BLUEGRASS  MUSIC  WORKSHOP  SE  KONÁ  I   LETOS 

NA  TRADIČNÍM   MÍSTĚ  V  TRADIČNÍM  ČASE   -TŘETÍ   TÝDEN   V   SRPNU !!!

Hustopeče u Brna

14. – 20. srpna  2011

se uskuteční od neděle 14. do soboty 20. srpna 2011 v Hustopečích u Brna. Po prvních osmi ročnících ve Velkých Němčicích jsme letos už počtrnácté v Hustopečích u Brna, kde je nám k dispozici budova Základní školy na Komenského ulici s učebnami (pro výuku), školní jídelnou (stravování) a klubem (internet) samozřejmě s funkčním bufetem (večerní sessiony). Ubytováni budeme v internátu učiliště (přes léto ubytovna firmy Proschek) přímo naproti škole poměrně luxusně – dvou a čtyřlůžkové apartmány s vlastními koupelnami a WC. Předností městečka je i pěkný akvapark cca 300m od místa výuky, který bývá otevřený do pozdních večerních hodin a je solidně vybaven vodními atrakcemi, bazénem a několika bary.

Kromě výuky hry na hudební nástroje (5-6 hodin denně), základů hudební nauky a sólového i sborového zpěvu můžete počítat alespoň s jednou poslechovou diskotékou (či videotékou) světových bluegrassových novinek, poslechovým výběrem nejvýznačnějších osobností „vašeho“ nástroje (připraví někteří vaši lektoři na půlden, kdy budou vaše prsty potřebovat odpočinek) a bude-li zájem, také s přednáškou o vystupování kapely na pódiu. Na dílně pravděpodobně bude též tradiční seminář o údržbě strunných nástrojů a drobných opravách i možnost zakoupit struny, trsátka a prstýnky. Lektoři jistě dobře poradí i s případnou plánovanou koupí nástrojů tuzemské i zahraniční provenience. Pro zájemce je v plánu  též exkurze do nedaleké manufaktury firmy Furch.

Společná účast (i začínajících) kapel je samozřejmě vítána (pouze o sobě dejte včas vědět, abyste měli šanci bydlet společně). Každá sekce i kapela (i když se třeba sestaví až na místě – nebylo by to poprvé) bude mít možnost veřejného vystoupení v rámci tzv. Hustopečského hroznu v pátek 19. srpna odpoledne (pod patronací ředitele ZŠ Komenského Mgr. Miroslava Patloky přímo v areálu školy) a navíc příchozí seskupení při účasti čtyř a více členů slevu na ubytování ve výši 100,- Kč na člena.

Vítáni jsou začátečníci i pokročilí hráči, jakož i kategorie tzv. „everlasting beginners“ (koho se to týká, rozumí). Kytaru a banjo budou vyučovat alespoň dva lektoři (a tudíž alespoň dva stupně pokročilosti). Není třeba se obávat, že nebudete ostatním stačit (lektoři ostatních nástrojů vám postaví individuální výuku).

Ačkoli jde o dílnu bluegrassových nástrojů, vy jako žáci tím nejste nijak dogmaticky vázáni – u banjistů a dobristů se to rozumí tak trochu samo sebou, ale též trampové, folkaři, jazzmani (housle) i písničkáři se na naší dílně mohou zdokonalit ve hře na kytaru, housle, mandolínu nebo kontrabas. Je to dobrá šance nejen poznat se a pocvičit s těmi lepšími až nejlepšími, ale především dovědět se, co dělám špatně a jak mám (po dílně sám nebo s kapelou) pokračovat dál! Vynaložený čas i peníze za to stojí.

Kdo bude letos učit? Jako už několik let, základem lektorského sboru jsou hudebníci známí z kapel Svaťa Kotas Band, ex-Teagrass a Poutníci, jmenovitě podle nástrojů: banjo Svaťa Kotas a Martin Stehlík/Filip Baťo, kytara Mirek Hulán, Michal Vavro a Honza Máca, mandolína Michal Barok, housle Stano Palúch/Pepa Malina, dobro Peter Szabadoš, kontrabas/baskytara Jiří Pola a Peter Mečiar (ten též případné zájemce na steel guitar).

Jestli vás nabídka zaujala a chcete znát podrobnosti, ozvěte se nejpozději do 30. června na adresu

Helena BRETFELDOVÁ, Orlí 12, 602 00 Brno 

telefon +420608621535   (pro zaslání SMS)    nebo e-mail: helenabrno@volny.cz

Pošlu vám přihlášku a podrobné instrukce. * Všichni v Hustopečích už se na vás těší.


 


 


 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010