Poslouchat country znamená žít country . . .

Ksichty se změnily, ale hudba zůstává stejná

06.10.2011 16:15

40 let vytrvat to je porce vskutku nevídaná. Podařilo se to Pacifiku a to v sestavě, která své pilíře příliš nemění. Tony Linhart, Helena Maršálková a  Marcela Voborská - Pacifik, který je dnes doplněn významnou posilou v podobě o generaci mladší, skvělým kytaristou Honzou Andělínem Fruhwirthem.

Obličeje pomaloval čas, hlasy zdrsněly, postavy patřičně zmohutněly, paměť již neslouží tak dobře, ale duch zůstal. Tramspká legenda naplnila Malostranskou besedu až po střechu a jak z doložené reportáže vyplývá, Pacifik to rozbalil jak za mlada a to nejen  v tento den. Válí na všech možných festivalech či ve svém domovském klubu.

Vzpomínalo se na uplynulých 40 let, na zesnuléhho Pepu Blažejovského a jeho krásné písničky či kytarové eskapády, na všechno to, co předcházelo a následovalo. 

Sled celého večera společně s fotkami svým nezaměnitelným způsobem popsal Honza Dobiáš v reportáži, kterou stojí zato projít zde. Provede Vás všemi těmi krásnými písničkami, které Vám připomenou nejeden hezký okamžik i ve vašem životě. A třeba Vám dají impulz k vlastní reedici písní, které od Pacifiku posloucháte.

Zhruba před měsícem mne Honza Andělín Fruhwirth osvěžil vzpomínku na 30 let starou píseň Pepy Blažejovského - Svařený víno, kterou zcela originálně zahrál na Trampském širáku. Již skoro zapomenutá píseň, zasunutá hodně hluboko v mém podvědomí mne donutila si oprášit všechna CD, které doma od Pacifiku mám a postupně si tak připomenout celou vydanou tvorbu, neboť CD, která byla vydána mám všechna a ještě cosi navíc.

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010