Poslouchat country znamená žít country . . .

Kamelot slaví 30 let, ví se kde a kdy

17.03.2012 10:03

Již v loňském roce avizoval Roman Horký, že oslava 30. let skupiny Kamelot bude zcela v jiném duchu, než byste ještě před pár lety od frontmena skupiny čekali. Žádné Best Best Off, žádná megašňůra koncertů s velkolepými vizuálními efekty, umělou mlhou a mažoretkami, prostě nic z toho velkolepého světa showbussinesu, bez kterého se dneska hvězdy neobejdou.

Roman a celá skupina otočila o 90 stupňů, ale to je fakt již známý. Již deska s písněmi Wabiho Ryvoly cosi naznačila a loňský rok pak definitivně potvrdil. Roman se stáhl ze svých až popových ambicí, přestěhoval, kapela ubrala elektriky a bicích a naopak hraje akusticky a vrací se ke svým kořenům. Roman sám celou změnu image komentuje tím, že s postupujícím věkem nalézá jiné hodnoty a všichni ti, kteří měli především ten sound prvního Kamelotu rádi, mohou jen jásat. Vrací se jejich oblíbený Kamelot, přináší staré a zapomenuté písně a hraje písně nové, právě v tomto duchu.

Moc jsme se ve Zlíně těšili na vystoupení Kamelotu, které mělo ve dvojkoncertě představit nový Kamelot a navíc i novou desku, která byla počátkem března opravdu miminkem zcela čertsvým. Bohužel, koncerty se neuskutečnily, důvodem byla nemoc. A tak si na Kameloty musíme počkat na jiný termín.    

Ale zpět k oslavě. V rozhovorech a článcích Roman naznačoval, že chce kapelní 30. narozeniny oslavit zcela v duchu přírodním, koncertem v neotřelém prostředí, zvuku nesoucí se na řekou, při západu slunce a za zcela jiných podmínek. Trochu bylo kolem toho tajemno, ale na svých stránkách Kamelot již celou záležitost odtajnil. V pozvánce včetně připojené mapky osvětluje termín a místo a tak vězte, že slibovaný koncert určený jen a jen k oslavě výročí kapely se odehraje ve Slunečném údolí řeky Oslavky, na louce pod skálou se zříceninou hradu Ketkovák (Levnov).

Brněnským trampům a vůbec trampům kolem Brna nejsou relikvie neznámé, řeka Oslavka, Jihlavka, Kančí louka atd., to vše je mekka trampingu právě této oblasti, takže pokud na koncert Kamelotu vyrazíte, seznámíte se i s krásnou částí naší zemičky, která má k trampingu hodně blízko a kde stromy, řeka či louky s nejrůznějšími sruby by mohly vyprávět téměř stoletou tradici trampingu Brněnska.

Celá záležitost je naplánována na 26. května od 20,30 hodin a sami aktéři celou záležitost komentují . . .

Vše se ponese v duchu pravého trampského potlachu, takže si s sebou nezapomeň vzít celtu nebo spacák na sezení a cokoliv bys mohl potřebovat na vlastní občerstvení. A však pamatuj, vše co si přineseš, to si také odneseš. Přirozený přírodní amfiteátr bude od muzikantů oddělovat kouzelná řeka Oslavka a pro dokreslení atmosféry bude hořet oheň Kamarádství.

No přátelé řekněte, není to výzva. Úplně něco jiného, žádní stánkaři, žádní pivní sponzoři, prostě jen jedna strana řeky a improvizované podium a druhá strana řeky s loukou, tóny se ponesou na vodou, oheň bude praskat a nad hlavami jen hvězdy a květnové aroma.

Přiznávám, že z popisovaného až mrazí,  a vrací vzpomínky především všem těm, kdo podobné pocity zažívají na svých toulkách přírodou, či je pamatují ještě z pradávných dob, kdy komerce a zisk neuchopily všechny tyto akce pod svoji moc.

Již teď se na akci těším, doufejme, že znalci místního počasí vybrali termín dobře.

Všechny podrobnosti včetně mapy a dalších info najdeš na stránkách skupiny Kamelot přímo v pozvánce na akci.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010