Poslouchat country znamená žít country . . .

Jak to je s festiválky Stříbrnák ?

11.08.2011 07:57

Většina letních kin stojí na okraji měst a městeček, nebo jsou dokonce „ukryta“ v přírodním amfiteátru kdesi kousek od nich. Ne tak ve městečku Stříbrná Skalice v Posázaví! Tam mají letní kino prozíravě hned za budovou obecního úřadu. Nikdo z místních to nemá daleko a přespolní se aspoň snadno doptají. A tak má stříbroskalické kino jedinou nevýhodu, společnou všem letním bijáskům: pozdní začátek projekce (vždy až po setmění), který pro návštěvníky znamená nejistotu, kde před filmem začít večer.

To nedalo spát jednomu z místních chatařů, Michalovi Bechyněmu, šikovnému chlapíkovi, který mj. dobře vládne zvukovým aparátem a videokamerou a taky zná i nějaké ty muzikanty. Muzika na scéně kina před filmem, ještě za denního světla, to je ono! Kdo bude chtít, bude mít program na celý večer, kdo chce jen muziku, prostě před filmem odejde a čas po setmění je už jeho! No, a kdo chce jen film, ten dorazí jako vždycky až se soumrakem… S touto ideou vytvořil, zatím pokusný, snad nultý ročník cyklu koncertů, jemuž dal název Skalický stříbrňák. Koncertů je celkem sedm a probíhají občas, většinou o sobotách, ale někdy i v pátek, již od 10. června 2011. Přesto, že Michal ve Stříbrné Skalici i okolí cyklus řádně propagoval různými formami včetně hojného plakátování a k tomu sjednal i propagaci na vlnách Country Rádia, zpočátku to s návštěvností koncertů vypadalo dost bledě. Potěšující je, že během prázdnin návštěvnost vzrostla a přijdou-li diváci i na poslední dva koncerty, je naděje, že příští rok bude Skalický stříbrňák zase!

Ty poslední dva koncerty proběhnou v pátek 19. a v sobotu 20. srpna 2011, oba od 18 hodin. 

19. srpna se vrátí na místo činu mladá folková kapela Lážo Plážo z Lysé nad Labem, která v letním kině hrála již na konci června. Na její vystoupení navazuje po 20. hodině projekce letos premiérového amerického hororu Vřískot 4. 

O den později, 20. srpna Skalický stříbrňák uzavře svým koncertem ostřílená pražská trampská skupina Sekvoj. Po setmění muziku vystřídá film. Bude to tuzemská, loni nová černá komedie Tacho režisérky Mirjam Landa s Danielem Landou a Olgou Lounovou v hlavních rolích.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010