Poslouchat country znamená žít country . . .

Ginevra se opět rozjíždí

23.01.2011 14:22

 Příbramskou kapelu Ginevra, která si svůj název zvolila po bájné velšské královně Ginevře, jsem zaregistroval asi rok po jejím oficiálním vzniku. Tehdy se uskupení, které mezitím doznalo řadu změn, účastnilo mnoha soutěží a festivalů a se svými písněmi s irskými a historickými prvky tak trochu nahrazuje nám všem skupinu Klíč a zaplňuje tak „díru“ v žánru. Již v roce 2000 na festivalu Zahrada Ginevra vyhrála cenu – 10 dnů v nahrávacím studiu Honzy Friedla a i s přispěním tohoto studia nahrála své první CD – Veselé bída.

Ginevra se postupně zapsala do podvědomí posluchačů a návštěvníků festivalů, vydala své první a následně další CD – po Veselé bídě to bylo . . .  tak do plnejch džbánů, Rada za groš a poslední CD z roku 2009 – Divný povoz.

Ginevra se tak trochu vytratila z hledáčku dramaturgů velkých či středně velkých festivalů, ale koncertovat nepřestala. A nyní snad prožívá svůj návrat. Na Proglasu si střihla svůj koncert naživo – na fotečky se můžeš podívat zde a celý záznam koncertu vyslechnout zde

A o Ginevře přímo z jejich webu pár info

Ginevra, hrající vlastní písně a balady, vznikla na jaře roku 1997. Její název jsme si vypůjčili z dob rytířů kulatého stolu od skotské královny Ginevry, neboť naše začátky byly nakloněny právě irským a skotským melodiím. Postupně jsme začali tvořit písně vlastní a protože česká historie je studna bezedná a různých příběhů, historických dokumentů i pověstí je mnoho, bylo z čeho vybírat. Nutno podotknout, že opěvovat dobu minulou je opravdu řehole a to hlavně pro její krutost, někdy až morbiditu . . . .

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010