Poslouchat country znamená žít country . . .

Druhá tráva dvacetiletá

03.08.2011 10:37

Sestava Druhá tráva je dnes asi známá všem, kteří je trochu sledují žánrové dění.

V roce 1991 se tehdější členové skupiny Poutníci - Robert Křesťan a Luboš Malina odtrhli a zakládají sestavu Druhá tráva, hned od prvopočátku jsou nosnou osou Robert Křesťana, Luboš Malina a Luboš Novotný, členové, kteří jsou v DT dodnes. V zakládající sestavě byl pak navíc kytarista Pavel Malina (nejstarší z tria bratrů Pavel, Luboš, Pepa) a Jiří Meisner. Rozchodem Poutníků, vznikem DT a kapely Teagrass z bývalých členů Poutníků tu ale najednou byly tři skvělé BG kapely a to je k tomu potřeba připočítat i Fragment, ze kterého se vrací k Poutníkům Svaťa Kotas, ale který taktéž fungoval. 

Od této doby ušla DT dvacet let, mnohá léta byla nabitá činností, jinde se jednalo o klidnější období, určitou "krizi" si sestava prožila v letech 2001 - 2003, střídali se hráči na kytaru, basový post, bicí, hostovala celá řada vzácných hostů od Petera Rowana, Charlio McCoye, Tonyho Trischki až po Pavlínu Jíšovou či Katku Garcia. Luboš Novotný či Luboš Malina nahráli svá profilová CD, Luboš Malina se věnuje produkováním desek. DT prorazila na americký trh a dodnes se každoročně pohybuje na turné v USA.

Během této doby byla DT na řadě turné po USA, do Česka přivezla řadu skvělých muzikantů, kteří s ní naopak vystupovali na koncertních turné po Česku. DT natočila řadu CD, na každém pak účinkovala i celá plejáda dalších skvělých muzikantů.

Součastnost DT to je jejich nové CD Marcipán z Toleda natáčený na jaře letošního roku v legendárním studiu Quad v Nashville a jejich koncertní turné s Charlie McCoyem, které probíhá právě v těchto dnech.

Průřez činností DT si připravila nestorka této muziky Lila Pavlak a její materiál a fotografie si můžeš prohlédnout tady 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010