Poslouchat country znamená žít country . . .

Devátý ročník Notování

22.06.2011 10:42

Osmý ročník Notování je za námi, ať žije ročník devátý! Vlastně začal žít již v půli března t. r., kdy jsme na našem webu zavěsili zprávu jak se do něj přihlásit. Tato výzva byla 28. března publikována též na serveru FOLKtime. Všem pětapadesáti zájemcům, kteří se přihlásili, následně od nás přišlo po mailu přihlašovadlo a soutěžní řád Notování. Mail obsahoval i informaci, že příjem přihlašovadel začíná o půlnoci z 9. na 10. června a že do soutěže bude přijato prvních šestatřicet přihlášených. Zatímco loni byla kvóta šestatřiceti naplněna během 20 hodin a 50 minut, přihláška posledního zájemce, který se letos nominoval přímo do soutěže, byla doručena do naší mailové schránky 10. června v 11.23. Pozdějším zájemcům byl už nabídnut pouze zápis mezi náhradníky.

Do minulého ročníku se nominovalo pětadvacet nováčků naší soutěže. (Z nich tři nakonec nesoutěžili a naopak startoval jeden poprvé přihlášený náhradník.) Letos je přihlášeno naprostých nováčků patnáct. Jsou to (v abecedním pořádku) Alternativa - Plzeň, Balú (Roman Baloun) - Uherské Hradiště, Čáry a máry - Plzeň, Standa Čermák & Dreams - Praha, DRC - Ostrov nad Ohří, Fukanec - Nové Město nad Metují, Jsme v tom - Plzeň, Kolečkový dům - Praha, Jiří Mucha & Jana Balejová - Plzeň, Karel Carlos Pečenka - Borovany u Č. Budějovic, Michal Pustay - IPU - Praha, Sova něžná - Praha, Tata Mia - Kolín, Trativod - Mělník a Vasilův Rubáš - Praha. Nováčky soutěže jsou i další tři formace, Druga - Praha, Pavel Petran a kapela - Praha a The Chimpanzees - Praha, ale některé jejich členy jsme viděli na scéně Notování již v předchozích ročnících.

Dobří holubi se vracejí: Z třiadvaceti nováčků zúčastněných v osmém ročníku se v limitu stihlo přihlásit osm: Gloriet - Pardubice, Radim Flender a spol. - Praha, Jerry a dcerry - Příbram, Růže v trní - Plzeň, Sedm nedostatečných - Plzeň, Věneband - Litomyšl, Marek Vojtěch - Praha a Tomáš Vyoral - Otrokovice. Stejně jako oni, budou v Notování soutěžit podruhé i účastníci sedmého ročníku, Duo Petr a Jitka Šottovi ze Slatiňan a X-tet z Jindřichova Hradce, kteří se do minulého ročníku nestihli přihlásit včas a skončili mezi náhradníky. Totéž se stalo letos řadě loňských nováčků a nejen jim. Vícenásobných účastníků Notování se do devátého ročníku přihlásilo osm. Setkáme se tak znovu s Balzamínou z Pardubic (účastníci 5. a 6. ročníku), se Standou Haláčkem z Kostelní Lhoty u Sadské (5. až 8. ročník), s Martinem Hejnákem z Kladna (6. až 8. ročník), s Netřískem z Chodova u Karlových Varů (4. až 6. a 8. ročník), s Michalem Vaňkem z Nového Boru (3., 4. a 6. ročník) a s Vegetem (5. a 8. ročník) a 9. patrem (7. a 8. ročník) z Prahy. A samozřejmě, jako po všech osm předchozích ročníků, i s pražským Quaoarem.

Z šestatřiceti soutěžících devátého ročníku tvoří zhruba jednu třetinu pražané, zbývajících cca čtyřiadvacet formací je přespolních. Tato čísla jsou ovšem velmi relativní! Někteří soutěžící např. studují nebo pracují v Praze a svá domovská města neuvádějí, u jiných je tomu naopak. A také jsou kapely s členstvem z různých měst a obcí, které si matičku Prahu za domovskou prostě vybrali. Moc na tom ale nezáleží. Muzice je to totiž úplně jedno… V současné době pracuje dramaturg soutěže Belmondo na rozdělení kapel do základních kol. Rozpis s odkazy na stránky zúčastněných, který prozradí, kdy bude kdo v základních kolech soutěžit a kdo v nich bude hostem, se objeví v průběhu prázdnin na našich stránkách, ve složce Tento ročník. A nedávno ukončený osmý ročník se přesune do složky Starší ročníky.

P. S.: Protože článek zavěšujeme v den letního slunovratu, přejeme vám zároveň nádherné léto!

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010