Poslouchat country znamená žít country . . .

ČR České Budějovice a Folková Jíška

18.01.2011 23:53

Na pořad Pavlíny Jíšové, které se každým týdnem ozývá z éteru či na internetu, jsem Vás již mnohokrát upozorňoval a odkazoval. Pořady jsou archivovány, takže si je můžeš pustit z archivu přes internet zde

Již v předchozích letech a tato tradice pokračuje i letos si každý poslední čtvrtek v daném měsíci zve Pavlína Jíšová do studiového sálu českobudějovického rozhlasu hosty, kteří zde absolvují veřejný koncert. Celé živé vysílání natáčí jak Český rozhlas, tak Televize Gimi

V lednovém termínu, který připadl na tento čtvrtek (27.1.), je připraveno vystoupení známé jindřichohradecké skupiny Jen tak tak, která se na folkové scéně objevuje už dvaadvacet let a dá se říci, že se drží v první linii hlavně díky neotřelému stylu a perfektnímu podání. Skupinu tvoří kvarteto muzikantů: Milda Vokáč (baskytara, foukací harmonika) a Pavel Jarčevský (kytara), kteří stáli již u vzniku kapely, Klára Šimková (akordeon, cajon, kytara) a Nela Mládková (flétny, saxofon, rytmika).

„V Českých Budějovicích vystupujeme každý rok minimálně jednou, dvakrát, ale v rozhlasovém sále budeme poprvé a už se na to moc těšíme, včetně setkání s Pavlínou. V programu zazní písničky z vlastní dílny, které posluchači znají z našich čtyř alb a z DVD, ale i nové folkové věci a samozřejmě také ukázky mexických lidovek, které jsme si přivezli ze svých dvou návštěv v Mexiku,“ dodává k lednovému vystoupení Milda Vokáč.

Na únor (24.2.) pozvala Pavlína Jíšová dvojici Slávek Janoušek a Luboš Vondrák, což bude pro posluchače docela zajímavá změna.

Březnové datum (31.3.) obsadila jihočeská formace Náhlá změna, která se představí tentokrát v triu – kromě Luboše Hrdličky a Petra Sejka totiž uslyšíte i zpěvačku Moniku Vodičkovou. Druhá míza Vojty Zíchy to rozjede v dubnu (28.4.) a májové vystoupení (26.5.), které uzavírá první část sezony, bude patřit moravským Old Boys Poutníkům.

„Na koncerty v českobudějovickém rozhlasovém studiu budou letos volně navazovat hudební pořady se stejnými účinkujícími v divadelní kavárně v Táboře, kde se o dramaturgii postará Marcel Kříž, a v Písku, kde bude mít tyto pořady na starost Pavel Malina. Například Slávek Janoušek vystoupí v únoru nejen v Českých Budějovicích, ale den předtím v Táboře a den poté v Písku,“ dodává Pavlína Jíšová k pokračujícímu hudebnímu projektu.

Vstupné zůstává pro návštěvníky zdarma, ovšem je třeba si vyzvednout místenky, které se vydávají hodinu před začátkem koncertu v recepci rozhlasu.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010