Poslouchat country znamená žít country . . .

Co poslouchají recenzenti hudby

02.11.2010 08:43

Známý hudební publicista Milan Tesař a jeho kolegové umísťují na web Radia Proglas své posluchačské ego a neb co jim hraje v přehrávačích v této době ?

Zkuste si porovnat svoje poslouchání s odborníky, jak dalece se liší ? Určitě zajímavé srovnání, co tedy poslouchají ? Text zde - převzato z webu Radia Proglas  . . .  autorem Milan Tesař a Kateřina Kovaříková

Tipy na hudbu, kterou rádi poslouchají, pro vás tentokrát připravili naše nová redaktorka pro folklorní hudbu Kateřina Kovaříková a hudební redaktor Milan Tesař. Co jste v říjnu poslouchali vy? A co se z vašich CD nebo mp3 přehrávačů ozývá v listopadu? Pište do diskuse pod článkem. 

Tipy Kateřiny Kovaříkové

MoZART group: Neobyčejné  smyčcové kvarteto. Na koncertě v Besedním domě jsem nemohla uvěřit, co všechno se při precizní a bezchybné interpretaci dá ještě zvládnout. Internetové stránky jsou plné neuvěřitelných představení tohoto polského hudebního tělesa. 

Luboš Holý & Musica Folklorica: Rabudeň, rabudeň (Indies Scope 2010). Neobyčejný název pro neobyčejný kompaktní disk k poctě významného životního jubilea horňáckého zpěváka Luboše Holého. Sám dokazuje, že je stále mlád – nejen výběrem mladé horňácké muziky Musica Folklorica. CD jako by uzavíralo profil tohoto zpěváka. Na albu si můžete poslechnout písně, které on sám rád zpívá a které jsou jeho srdci milé. 

Jiří Plocek & Jitka Šuranská: Písňobraní (Indies Records 2005). Tato „hudecká úderka“ ve složení mladé dámy a dobrého muzikanta působí v jakoukoliv denní či noční dobu na mě naprosto blahodárně. I pro mne samotnou je to pohlazení a připomenutí si, že není nic lepšího v životě hudebníka než si prostě jen tak zahrát…

Tipy Milana Tesaře

17 Hippies: El Dorado (Hipster Records 2008). Moderní folkové album z Německa. Ukázka toho, jak zajíimavě a pestře se dá hrát s akustickými nástroji. 

Peter Gabriel: Scratch My Back (EMI 2010). Bývalý zpěvák skupiny Genesis a dnes velký propagátor etnické hudby sestavil své nejnovější album z písní svých kolegů, jako jsou Neil Young, David Bowie nebo skupina Radiohead. Nové úpravy jsou klidné, oproštěné od rytmů. Klasické rockové nástroje, tedy elektrická kytara, baskytara a bicí, zcela chybí. 

Vlastimil Třešňák: Zeměměřič atd. (Galén 2010). Rozšířená reedice alba Zeměměřič, které Vlastimil Třešňák natočil v roce 1978 v bytě Robina Hájka v Praze a které původně vyšlo v exilovém vydavatelství Šafrán ve Švédsku. 

Miriam Bayle: Miriam Bayle (Animal Music 2010). Jazzová zpěvačka Miriam Bayle pochází ze Slovenska, avšak už řadu let žije v Praze a zpívá spolupracuje s českou i slovenskou jazzovou špičkou. Své první – bezejmenné – album natočila nejen se svým stabilním kvartetem, ale také s řadou hostů včetně dechové sekce nebo komorního smyčcového orchestru.

Tara Fuki: Sens (Indies Scope 2010). Violoncellové duo Tara Fuki letos slaví 10 let existence a čtvrté řadové album je představuje v klidnější poloze než předchozí CD Auris. „Na posledním albu jsme měly spoustu hostů a na CD Kapka zase samply, které do některých písní vymyslel Mario Buzzi. Nyní jsme chtěly jsme udělat nahrávku samy dvě, ale protože na koncertech používáme krabičky s loopem a efekty, jsou na novém albu použity i cella a zpěvy ve vícehlasech a ve dvou písních taky různé perkuse,“ líčí členka dua Dorota Barová. 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010