Poslouchat country znamená žít country . . .

Chabařovická struna se blíží

11.10.2011 14:33

Srdečně vás zveme na první ročník nového bluegrassového festivalu Chabařovická struna, o kterém jsme vás zde na BGCZ.net informovali již na jaře letošního roku. Dnes už je jasné, že se akce uskuteční v sobotu 29. října 2011 od 12.00 hodin, a to v Chabařovicích v Kulturním domě Zátiší...

 
Dovolíme si představit účinkující:
 
Jiří Králík & Rowdy Rascals (Praha) - Svým tradičním bluegrassem, old-time a swingem nás okouzlí Jiří Králík a kapela Rowdy Rascals.
 www.fiddlegeorge.com
 
Dessert (Čechy, Morava) - Repertoár je klasický bluegrass, ze tří čtvrtin postavený na ženských vokálech.
 www.facebook.com/pages/Dessert-Bluegrass-Band
 
The Bee Line (Praha a okolí) - Nepříliš tradičně znějící skladby amerického bluegrassu s převážně převzatými aranžemi od zkušených kapel.
 www.thebeeline.cz
 
Fiddle Dedee (Prostějov) - Bluegrassové trio: kytara, housle, kontrabas zabývající se tradiční formou bluegrassu.
 www.fiddle-dedee.mkpages.org
 
Dana, Veronika, Badarala (Vysoká Lípa) - Netradiční set vlastních písní a netradiční zastoupení nástrojů se promítlo do melodií, které se nejvíce přibližují old time a irským baladám. Dlouholetý vliv bluegrassu ale zapřít nelze.
 
Northern Ride (Praha) - Moderní bluegrass protkaný prvky blues. Repertoár povětšinou tvoří vlastní skladby pocházející z pera lídra skupiny Jindry Vinklera.
 www.northernride.cz
 
Bruno Unit (Ostrava) - Současný moderní bluegrass, vycházející však z tradice, preferují vícehlasé vokály.
 www.brunounit.cz
 
Monokl (Ústí nad Labem) - Nová bluegrassová kapela, která vznikla letos v dubnu.
 
Lást kafe (Lovosice) - Akustická hudba využívající bluegrassové nástroje a folkový sound, tzv. folkgrass.
 www.lastkafe.cz
 
Trativod (Mělník) - Některé písně jsou ve starém horalském stylu doprovázeny pouze houslemi a banjem a díky old time-bluegrassovému zvuku se odlišuje od ostatních skupin v žánru.
 www.trativod.websnadno.cz
 
Od plotny skok (Litoměřice) - Dámská kapela. Její hudební směr postupem doby vykrystalizoval ve styl "lady-grass".
 www.odplotnyskok.estranky.cz
 
 Součástí festivalu bude také doprovodný program, jehož těžištěm budou prodejní výstava hudebních nástrojů známého výrobce Jardy Průchy a Martin Mikuláš se sbírkou hudebních nástrojů Vintage Beauty. Po skončení festivalu se koná noční jam, na kterém budou k dispozici jamujícím muzikantům nástroje Beauty Vintage.
 
PS:
Doprovodným programem na bluegrassovém festivalu Chabařovická struna bude Martin Mikuláš s projektem Vintage Beauty. Jde o sbírku hudebních nástrojů, které povětšinou pocházejí ze zlaté éry americké produkce. Některé jsou na prodej. Smyslem projektu Vintage Beauty je přinášet radost nejen sběratelům samotným, ale o estetickou i zvukovou krásu těchto nástrojů se podělit i s ostatními, a proto na nočním jam sessionu na festivalu Chabařovická struna 2011 budou jamujícím muzikantům tyto skvosty k dispozici...
 
Předválečné banjo Prewar Gibson Mastertone PB 7 Flathead (1939). Vynikající stav, javorový rezonátor v tabákově hnědém laku mé vnější dlabanou masivní desku a rovný vnitřek, původní javorový čtyřstrunný krk má vykládání dělenými „motýlky“.
 
 Gibson Granada (1928) s toneringem Huber.
 
 Kytara Martin D 21 (r. v. 1960). Ozvučná deska ze smrku Sitka, překrásně zbarvený palisandr na lubech a zadní desce, 14- ti pražcový mahagonový krk, 20-ti pražcový palisandrový hmatník s perleťovým vykládáním.
 
 Banjo Paramount Original pětistrunné Styl C (cca 1921) kompletně originální stav. Mahagonový krk a rezonátor, zdobné dřevěné vykládání na krku, rezonátoru a vnitřku korpusu, palisandrový hmatník s komplikovaným vyřezávaným vykládáním, dekorativní vykládání na hlavě, vyřezávaná patka krku a zadní strana hlavy.
 
 Original Flathead pětistrunné banjo Gibson Mastertone (1970). Srdcem nástroje je původní předválečný pozlacený flathead tonering s vysokým profilem, 20ti otvory a gravírováním dle stylu 6.
 
 Banjo Gibson Style 11 pot (mid 1930s). Barevný javorový korpus, poniklované kovové části včetně jednodílné slitinové flange.
 
 Kytara Martin D 18 (1980). Smrková ozvučná deska, mahagonové luby a zadní deska, 14-ti pražcový mahagonový krk, 20-ti pražcový palisandrový hmatník s tečkovým vykládáním, šířka ořechu je 1 11/16 palce, menzura 25,4 palce, palisandrová kobylka s kostěným sedlem, černý pickguard, černé lemování těla, chromované mechaniky Grover Rotomatic. Původní lak.
 
 Zde je odkaz na webové stránky projektu Vintage Beauty:
www.vintage-beauty.com
 
 A zde odkaz na festivalové stránky Chabařovické struny:
www.chabarovicka-struna.webnode.cz
 
Ivča Mandolinwolf Danešová
 CHABAŘOVICKÁ STRUNA
 
 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010