Poslouchat country znamená žít country . . .

Bluegrass Jamboree v režii Rosti Čapka

12.11.2011 14:21

V pondělí 12.prosince od 19,30 v OREA Hotelu Pyramida uvádí Rosťa Čapek „ Bluegrass Jamboree“ – trojkoncert Deadly Gentlemen, Della Mae a Cahalen Morrison a Eli West. Podaří se tak dosta tři skvělé americké bluegrassové kapely do České republiky a to ještě v jeden den v rámci jednoho koncertu. 

Aktivity Rosti Čapka v oblasti propagace své prvotní činnosti a tou je výroba banj a mandolin je posílena o další činnosti, kterými se Rosťa snaží muzikantům i široké veřejnosti více zpropagovat svou značku nástrojů. Jsou známé jeho workshopy, na kterých vystavuje své nástroje, přednáší o jejich výrobě, konstrukci a údržbě, na mnohých BG dílnách se věnuje kontrole nástrojů zúčastněných muzikantů a radí, jak je nejlépe ošetřit a vyladit do optimální formy.

V posledním období pak ke všem těmto aktivitám přibyla i činnost organizátorská. Rosťa využívá svých obchodních kontaktů a vazeb na celosvětovou BG komunitu a snaží se organizovat koncerty vyjímečných bluegrassových veličin, které by si jinak možná nikdo jiný netroufl přivést a nebo naopak by je nepřesvědčil. Rosťa Čapek je určitou garancí, zatím se mu na poli organizátorském daří. Na stránkách Rosti Čapka tak přibyla rubrika koncerty, kde můžete vidět, co vše se již podařilo a naopak co vše se chystá.

Podzim letošního roku připravuje avizovaný trojkoncert a dále výroční koncerty Schovanek 70. let - dneska alias Stařenky. Jedná se o zakládající členky legendární skupiny, ke které má Rosťa Čapek vztah přímo rodinný. 

Kapelu Schovanky založil Jan Krisťák Čapek (tatínek Rosti Čapka) jako první bluegrassovou dívčí skupinu v tehdejším Československu. První koncert kapely proběhl 16. listopadu 1971 v Malostranské besedě. V prvních letech kapela hrála ve složení: banjo - Jarka Čapková (Rosťova maminka a první Schovanka), kontrabas - Dana Špačková dnes Smyczková, mandolína - Vanda Lukašovská dnes Čehovská, dobro - Eva Stuchlíková dnes Plochová a kytara - Anna Schwugrová dnes Jírová.

Vraťme se ale k avizovanému trojkoncertu. Kontrabasista Deadly Gentlemen Sam Grisman je synem legendárního mandolinisty Davida Grismana a frontman kapely Greg Liszt hrál na banjo na turné Bruce Springsteena. Hvězdami dívčí kapely Della Mae jsou dvojnásobná vítězka národního mistrovství ve hře na housle v letech 2009-2010 Kimber Ludikerová a zkušená hráčka na basu Amanda Kowalski, která vystupovala s Belou Fleckem,Tony Trischkou, Rolandem Whitem a Darolem Angerem.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010