Poslouchat country znamená žít country . . .

BG dílna v Malých Svatoňovicích připravuje opět koncert ze sobotního večera 15.10.2011

13.10.2011 14:47

Bluegrassová dílna v Malých Svatoňovicích se koná každoročně a mezi příznivci a hráči bluegrassu si vydobyla prioritní postavení. Je sledována vždy pozorným zrakem a kdo nebyl alespoň na některém z uplynulých 15. ročníků, jakoby v BG nebyl. Ať se již účastnil jako účastník, lektor, host či jen volně přiševší na některý z jamů, vždy to je velký zážitek.

Pro ty, kteří snad akci neznají pár informačních detailů ze stránek aktérů, cituji . . . 

 

Petr Brandejs a Jindra Hylmar pořádají 14. – 16. 10.2011 na soukromém učilišti v Malých Svatoňovicích již 
                                           16. ročník Bluegrassové dílny

Jedná se o víkendovou výuku hry na hudební nástroje bluegrassové kapely doplněné netradičními nástroji – foukací harmonika, steel kytara a ukulele. Workshop si získal své trvalé místo mezi začínajícími i pokročilými muzikanty, o čemž svědčí i fakt, že byl plně obsazen již počátkem září.

Více než 140 žáků zde bude vyučovat 14 lektorů – špičkových muzikantů z našich nejznámějších bluegrassových kapel. Tradičně největší zájem je o výuku kytary a banja, kterého budou otevřeny 3 třídy od úplných začátečníků až po ty nejpokročilejší. Specialitou bude i třída prstýnkové kytary, kdy se nehraje prsty ani trsátkem, ale prstýnky (podobně jako na banjo). Žáci si zde rovněž mohou nechat seřídit své nástroje rukou známých výrobců Rosti Čapka a Jana Fišera. Vrcholem Dílny je každoročně bezesporu sobotní koncert hosta dílny a Petra Brandejse s jeho lektory. Letos jako host na úvod celého večera vystoupí jedna z našich nejlepších bluegrassových skupinReliéf, která patří k evropské bluegrassové špičce.

Skupina se objevuje na většině festivalů se zaměřením na bluegrass, country a folk u nás i v Evropě, v pražské Balbínce pořádá každý měsíc pravidelné koncerty. Repertoár skupiny tvoří skladby zpívané v angličtině s důrazem na vícehlasý vokál. Reliéf disponuje výrazným autorským potenciálem Zbyňka Bureše, některé původní skladby se objevily na albech předních amerických i českých skupin tohoto žánru. Nedílnou součástí jsou gospely zpívané á capella. Skupina Reliéf je držitelem řady ocenění - vítěz Porty 1996, od svého vzniku byla zatím každoročně vyhlášena v anketě České bluegrassové asociace (jejímž předsedou a evropským zástupcem je právě Petr Brandejs) vokální kapelou roku, v letech 2000, 2001 a 2002 též skupinou roku. Na prestižním mezinárodním bluegrassovém festivalu European World Of Bluegrass získal Reliéf dvakrát hlavní cenu v divácké anketě o nejlepší evropskou skupinu roku.
Členové skupiny jsou uznávanými instrumentalisty, podílejí se na nejrůznějších nahrávkách a vyučují na bluegrassových dílnách (Jiří Holoubek je členem známé skupiny Spirituál kvintet). Letos bude kromě tradičního záznamu celého koncertu na DVD koncert přenášen i v přímém přenosu po internetu. Loňský koncert tak shlédlo už skoro 9 tisíc diváků. Bližší podrobnosti o koncertu je možné vyčíst z přiloženého
plakátu a na webových stránkách Jindry Hylmara. Po ukončení sobotního koncertu se otevřou všechny místnosti kulturního klubu v Malých Svatoňovicích k jamování. Každý volný kout obsadí skupinka žáků i lektorů hrajících na své nástroje. Pro diváka je velmi příjemné procházet klubem a naslouchat různým stylům i úrovním koncertujících až do brzkých ranních hodin. Tento víkendový bluegrassový workshop je jedním z největších v Evropě a koná se díky příkladné spolupráci hudebních nadšenců, soukromého učiliště a obce Malé Svatoňovice za podpory několika obětavých sponzorů.

A právě na sobotní koncert směřuje tato pozvánka . . . 

cituji z bgcz.net . . . 

Přímý internetový přenos z koncertu 16. Bluegrassové dílny - skupiny Reliéf a lektorů letošní dílny, je skutečností. V sobotu 15. října 2011 od 19.00 hodin bude přenos dostupný na stránkách www.tvcom.cz

 
V den vysílání bude na úvodní stránce zveřejněn odkaz. Přenos lze sledovat jen v Internet Exploreru a ve vašem PC musíte mít doinstalován produkt k přehrávání od Microsoftu - Silverlight (viz. https://www.microsoft.com/cze/web/silverlight/ )
 
Pro ty, kteří se do sálu již nevejdou a chtějí být alespoň na následném celovečerním jamu ve všech prostorách klubu, bude přenos z hlavního sálu přenášen do přízemí na velkoplošnou projekci.
 
Loňský záznam koncertu na internetu vidělo do dnešního dne skoro 9 tisíc lidí! Celý koncert bude jako každoročně zaznamenán na DVD, které bude zpracováno do konce roku 2011. K dostání bude následně u Jindry Hylmara (jhylmar zavináč seznam.cz)

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010