Poslouchat country znamená žít country . . .

Barvínkův zpěvník

11.10.2011 14:54

Nejrůznějších zpěvníků, textů a akordů je na netu více, než se vůbec dá projít. 

Dávno je pryč doba našich cancáků, kde jsme rukou mnohdy roztřesenou zimou či kocovinou psali texty písní včerejší noci na koleně za kodrcání vlaku. Vznikaly tak nejrůznější zkomoleniny alá tichá pošta, po třech, čtyřech opisech by svou píseň autor mnohdy ani nepoznal. Cancáky byly mnohokrát polity nejrůznějšími tekutinami, listy zkroucené neurvalým sušením, text mnohdy rozpitý a vybledlý.

To vše je dnes minulost. Chcete tex - hurá na net - najdete text a akordy, vše stačí je vytisknout, pokud tonina nevyhovuje, pouhým kliknutím jste o dva tony výše, či o tón níže. Ó, to se to dnešní generaci hraje. Texty na netu, akordy na netu, tabelatury na netu, riffy a hudební podoba, ke známějším písním přehršle videí k tomu jak to hrát, kde to hrát a jestli vůbec.

Ale taky mnohdy začnete a zjistíte, že ten akordový klad je nějaký divný, slova se jaksi nemohou vejít do melodie, prostě sto různých autorů, sto různých verzí a to nemluvě o rádoby překladech písní, ať je dělá překladatel či nedej bože, automat na netu. Na druhou stranu, pokud jazykem nevládnete, máte alespoň mlhavou představu, o čem píseň je.

Tím chci říci, že ikdyž je doba k dnešní generaci z tohoto pohledu milosrdná a vstřícná, kvalitních zpěvníků, kde najdete k písni i to další - autora textu, melodie, historii písně či snad notový záznam a to vše bez závažných chyb, těch je již pomálu.

Méně znamená více, a toto pravidlo Barvínkův zpěvník plně potvrzuje. Písní zatím nanabízí desetitisíce, ale ty, které nabízí, jsou dotaženy k dokonalosti - historie písně, textový i akordový klad, notový zápis a odkaz na hudební ukázku.

Pokud nevěříte, přesvěčte se sami, např. na písni Zuzany Navarové Taši dele - nahlédni sem, ale bylo by chybou nelistovat v Barvínkově zpěvníku dále.

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010