Poslouchat country znamená žít country . . .

Zprávy ze světa country music

19.08.2010 06:47

Řadu užitečných informací přinesl Countryworld . . .  cituji

V dnešním přehledu zpráv a zpráviček ze světa country music se podíváme především do nahrávacích studií, kde v těchto dnech vzniká opravdu mnoho zajímavého a lze bez nadsázky říci, že zámořskou country scénu čeká pěkně žhavý podzim.

A začneme u zpěvačky (a také herečky) Reby McEntire, která 9. listopadu 2010 vydá nové album. Deska s názvem All the Women I Am vyjde na značce Valory Music. Prvním singlem z nového alba je píseň „Turn on the Radio,“ která vznikla pod producentským vedením Danna Huffa a která se 3. srpna 2010 dočkala svého oficiálního digitálního uvedení na trh. „Té písni jsem okamžitě propadla,“ říká o svém novém počinu Reba. „Miluji její rychlejší tempo. Je to velmi silná píseň o ženě, která se velmi nepohodla se svým přítelem a prostřednictvím rozhlasového DJ mu vzkazuje, aby, pokud jí ještě někdy chce slyšet, si zapnul rádio s jejich oblíbenou písní. Dann Huff a všichni muzikanti odvedli na této písni opravdu báječnou práci. Je v ní slyšet tlukot srdce a chytne vás hned, jak ji uslyšíte.“
   
Bullets in the Gun je název nového alba Tobyho Keithe, které vyjde 5. října 2010 na labelu Show Dog – Universal. Prvním singlem z Tobyho nového alba bude píseň nazvaná „Trailerhood.“ Album se objeví také ve speciálním de-luxe provedení, které bude navíc obsahovat bonusový disk s několika živými nahrávkami klasických countryových hitů v Tobyho podání. Mezi nimi se například objeví píseň "11 Months and 29 Days" z repertoáru Johnnyho Paychecka, Jenningsova "I've Been a Long Time Leaving (But I'll Be a Long Time Gone)" nebo "Sundown" Gordona Lightfoota. 
   
 … Countryové trio Dixie Chicks bude hostovat na připravovaném albu herce, komika a také bluegrassového zpěváka a banjisty Steva Martina. Magazínu Billboard to prozradila členka skupiny Martie Maquire. Dixie Chicks se na albu představí pouze v pěvecké roli, nikoliv jako muzikantky. Připomeňme, že Steve Martin je držitelem ceny Grammy z roku 2009 pro nejlepší bluegrassové album, kterým se stala jeho aktuální kolekce The Crow: New Songs for the Five – String Banjo. 
   
 … Rhonda Vincent, která se před nedávnem rozešla se svým dlouholetým vydavatelem, společností Rounder Records, se chce postavit na vlastní nohy. 21. září 2010 proto vydá nové album na svém vlastním labelu Upper Music Management. Nová deska ponese název Taken a jak zpěvačka uvedla na svých webových stránkách, kromě ní se na produkci desky podílela i celá její skupina the Rage, která jí na albu bude pochopitelně doprovázet. Jako hosté se na Rhondině nové kolekci objeví hvězdná Dolly Parton, Richard Marx a zpěvaččiny dcery Sally a Tensel. Zatím jedinou známou písní z nové kolekce je cover verze písně „Tonight My Baby’s Coming Home,“ která se v roce 1972 stala Top 10 hitem pro Barbaru Mandrell.
   
… Zpěvák a kytarista Brad Paisley plánuje na letošní podzim vydat dvojalbum. 2. listopadu 2010 by se na trhu měla objevit kolekce s názvem Hits Alive. Na prvním CD tohoto kompletu najdou posluchači výběr studiových verzí jeho hitových singlů, druhý stříbrný kotouček pak přinese doposud nevydané živé nahrávky jeho největších hitů. Přesný seznam skladeb zatím není znám, jisté však je, že se na novém projektu objeví nejnovější singl „Anything Like Me.“
   
… Formace Zac Brown Band si na své chystané album You Get What You Give přizvala jako hosty Alana Jacksona a Jimmyho Buffetta. Zatímco Alan si zazpíval na novém singlu skupiny „As She’s Walking Away,“ Buffetta budete moci slyšet v písni „Knee Deep.“ Připomeňme, že Zac Brown Band jsou aktuálními držiteli Grammy pro Nováčka roku a jejich předchozí kolekce Foundation je již dvojnásobně platinová za prodej více jak 2 milionů kusů.

 

konec citace  . . .

A na závěr lze dodat, většinu CD vlastním i ve svém hudebním archivu, takže je se opravdu na co těšit . . .

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010