Poslouchat country znamená žít country . . .

Zlínská B.P.T. v Horním Jelení na předních místech

29.05.2012 15:26

Festival trampské písně v Horním Jelení, který proběhl v uplynulém víkendu zná své výsledky. Na kmenových stránkách festivalu je již reportáž z celé akce včetně výsledků a umístění, kterou sepsal Fred, jeden z hlavních organizátorů festivalu.

Určitě potěšitelnou zprávou je, že se zlínská sestava B.P.T. opět v konkurenci 13. soutěžících neztratila a obsadila konečné druhé místo hned za brněnským Přístavem. Zároveň získala ocenění za nejlépe zahranou a zazpívanou píseň - To je ta hvězda.

Horní Jelení letost zlomilo dlouholeté prokletí, po dlouhých letech v pátek nepršelo a tak se mohly kapely dostatečně odprezentovat a všichni prožít krásný páteční večer a pak celou dlouhou sobotní anabázi, včetně vystoupení hostů. Dle pořadatelů se sešlo kolem ohně na tisíc trampů i netrampů, což se pomalu nechce věřit, ale nemá cenu tato data zpochybňovat. Odhadovaný počet je i tak dostatečně vysoký a svědčí o tom, že to s trampskou písní a zájmem o ni není ještě tak špatné.

Horní Jelení ale není jen festival a soutěž, jsou to také doprovedné akce. K vidění byla expozice mobilního trampského muzea českých a slovenských trampů, nová expozice Trapsavce, expozice trampských písničkářů, oblečení či batohů. Mezi zúčastněnými proběhlo referendum o vlajku trampského muzea, k dispozici byl archív trampských písní a archiv současných i minulých trampský osad.

Vše zakončilo slavnostní stažení vlajky v neděli, při které sekundovali právě zlíňáci a B.P.T.

K výsledkům kapele blahopřejeme a všem ostatním sdělujeme, že další – již 38. ročník bude v roce 2013 v termínu 24.05. – 26.05.  

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010