Poslouchat country znamená žít country . . .

Zahrada poslední aktuality, zítra to již vypukne a v pátek naplno

30.06.2010 15:00

cituji z pera Juppa a jeho webovek . . .

Každý rok věnujeme program prvního dne nějaké osobnosti, převážně jubilantovi. V minulosti to byli například Vlasta Redl, Žalman, Jarmila Šuláková. Letošní pátek je věnován Petru Kalandrovi a jeho nedožitým šedesátinám. Znít bude převážně blues, zahrají například  Petr Kalandra Memory Band, Pepa Streichl, duo Beňa a Ptaszek a také šumperská legenda Happy to Meet.

* Spirituál kvintet oslaví letos na Zahradě neuvěřitelných padesát let! Existují ale i mnohem mladší kapely: Hop trop letos slavil třicetiny, skupině Laura a její tygři, která je na Zahradě poprvé, je pětadvacet a pořád je to úžasný nářez.

* Hned několikrát se na festivalu objeví dvojnásobný držitel Anděla v kategorii folk a country – skupina Žamboši. Chybět nebudou ani další nominovaní na Anděla 2009 – Jablkoň a písničkářka Žofie Kabelková.

* Moderátorskou dvojici Brabec – Sedláček tvoří publicista a písničkář. Jejich pozice na Amfiteátru už se ustálila. Další uvaděče jsme si letos vypůjčili ze všech možných radií. Miloš Keller je z Country radia, Milan Tesař z Proglasu, Sandy Nosek zastupuje Český rozhlas Olomouc a Mirek Ošanec Český rozhlas Sever.

* Stráníci si v kapele přivezou exčlena Nezmarů a Žalmana a spol. Jaroslava Matěje Matějů, který se přestěhoval k nim do severních Čech.

* Víte že, v Náměšti jsou dva zámky a hrad, kostel sv. Kunhuty a kaple? A že na kopci nad Náměští je vůbec nejvýchodnější keltské oppidum? A že kilometr od festivalového areálu je „zahradní“ miniželeznice?

* Nezapomeňte si na Zámku prohlédnout výstavu fotografií Mladé fronty DNES z minulých ročníků  Zahrady. Třeba se tam najdete.

* Kyvadlová autobusová doprava jezdí z Olomouce po trase autobusové nádraží - nádraží ČD - tržnice -  Náměšť na Hané. Přes den zhruba v dvouhodinových intervalech, v noci po koncertech zpět. 

* 15% slevy pro držitele ISIC a ALIVE karet, pro členy Klubu Country radia a pro držitele ID karet Music City.

* Každý rok přijede na Zahradu nějaký Nohavica. Loni to byl Jarek, letos Luboš – jinak textař Vlasty Redla a spoluhráč Ester Kočičkové.

* Především pro rodiny s dětmi bude pro stanování vyhrazena relativně klidová zóna v třešňovce. Třešně tu právě dozrávají. 

* Prosíme kuřáky, aby - pokud to nevydrží během koncertu - zaujímali místa v pravém sektoru amfiteátru.

* Kromě tradičních předprodejních sítí ještě můžete vstupenky na Zahradu nakoupit i v trafikách, benzinkách a supermarketech - všude tam, kde je sběrna Sazky.

* Kabelkový pes je taky pes. Na Zahradu nebude vpuštěn, ani když mu koupíte vstupenku. Ani ondatru na Zahradu nepustíme. (Žofka psa nemá.)

* Kromě dalších úprav a vylepšení je v Amfiteátru připravena pod podiem nová dlažba pro tanečníky.

* Termín Zahrady vychází už třetí rok na dny 2.-5. července (v roce 2011 opět) ale dny se mění, což řadu lidí zaskočilo. Takže festival je od pátku do pondělí a pak si můžete od muziky odpočinout ve svátečním úterý.

* U hlavní brány do Amfiteátru je budka, kde vám vymění vstupenky z předprodejů, e-tickety a nákupy na webu za označení účastníka festivalu. Také vám vyřídí slevy pro juniory, invalidy, a držitele karet ISIC, ALIVE, Music City a členy Klubu Country radia.

* Všechny opravy komunikací kolem Náměště na Hané jsou ukončeny.

* Kapely Blues Angels si užijeme už v pátek. Ale do boje o Krtky místo ní nastoupí Dobrá poloha.

* A skupina Tamaral vystoupí ze zdravotních důvodů jako jednočlenná ve složení: Petr Sedláček.

* Každý rok zve Zahrada vítěze festivalů, které už proběhly. Z Folkového kvítku přijede dívčí skupina Kabája, dále vítěz Moravského vrabce Edo Klena & Klenoty a vítězové řevnické Porty Pětník a Alibaba.

* Občerstvení na Zahradě nabídne letos "world menu": kromě stabilní nabídky bude obsahovat například tureckou kuchyni, arménskou kuchyni, cikánskou kuchyni, španělské palačinky nebo čínské nudle.

* Samoobsluha bude otevřena o svátečních dnech do 11:00, v úterý bude zavřeno.

* Otevřen je už také úsek silnice z Olomouce Těšetice - Drahanovice. V Drahanovicích mají Natural za 32,60.

* Koupaliště v Náměšti se napouští.

* Letos Zahrada udělí kromě pěti normálních Krtků také dva Krtky zlaté. Komu, to samozřejmě zatím neprozradíme.

* S přispěním Olomouckého kraje se letos podařilo vybudovat nové pódium amfiteátru (v minulosti hrozilo, že některé skupiny před publikem propadnou), novou dlažbu před pódiem i doplnění laviček.

* Kdo to má „nejdál“ – tedy kapely z Olomouckého regionu: A.M.Úlet, Alibaba, Blues Angels, Bujabéza, Domino, Zdeněk Hamřík, Happy to Meet, Jumping Drums, Špunt, … 

* Nejbližší benzinová stanice je na křižovatce v Drahanovicích, asi dva kilometry směrem na jih. Pro čistotnější jedince tam mají i myčku. Tedy aut. * Také nejbližší autoservis je v Drahanovicích. Pneuservis je přímo v Náměšti. * Pošta a Česká spořitelna jsou přímo v Náměšti. * Nejbližší bankomat je v Lutíně. * Policie ČR sídlí také v Lutíně na výpadovce směrem na Hněvotín. * Lékárna je přímo v Náměšti. * Stálá lékařská služba je odpoledne u scény Kaplička a večer u pódia amfiteátru. * Nejbližší porodnice je v Olomouci. * Nejbližší veřejné letiště je v Brně. * Nejbližší zoologická zahrada je v Olomouci na Svatém Kopečku. * Pokud se potřebujete přímo na Zahradě vdát nebo oženit v krásném prostředí náměšťského zámku, obracejte se rovnou na starostku městyse Náměšť na Hané.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010