Poslouchat country znamená žít country . . .

Vzpomínání na Wabiho Ryvolu

04.02.2013 11:51

Psát něco nového o bratrech Ryvolových se zdá téměř nemožné, vše bylo již popsáno, napsáno a zhodnoceno. Wabiho a Mikiho zná celá spřátelená komunita, stále se u ohňů či na nejrůznějších jam session zpívají jejich písně.

Lze tedy jen vzpomínat a připomínat si vedle základních dat i ty střípky nejrůznějších vzpomínek, které tu a tam vyplavou na povrch při povídání s pamětníky obou bratrů.

Jiří „Wabi“ Ryvola již 18 let popíjí u nebeského báru, o sedm let mladší Mirko „Miki“ Ryvola nás stále ještě přesvědčuje o tom, že umí hrát a zpívat. Vystupuje s Pavlem Zajícem a Pavlem Drengubák v sestavě Wabi Ryvola a přátelé.

O osudech obou bratrů je toho napsáno opravdu hodně, opakovat známá fakta nemá tedy smysl, i zde na webu najdete několik příspěvků, které životy obou bratrů a jejich údělu mapují poměrně přesně. Vedle známých dat s CV obou bratrů jsou nejdůležitější písně, které tu zůstanou navždy, a že jich je přes 300, to je taky známý fakt.

Bratři Ryvolové mají jeden z prvních fanouškovských webů (od 20.04.1999), který je stále k dispozici a který mapuje nejen životy, ale chronologicky předkládá písně obou bratrů rozdělených do období, dle autorství, abecedně, dle popularity – stačí si jen vybrat.

Najdete zde všechny Ryvolovky v textech, s datem vzniku, najdete zde zpěvníky a publikace, které vyšly a celou řadu dalších informací. Lepší web o Ryvolech asi nikde jinde není.

Svého času byly písně včetně akordového kladu, dneska si musíte vystačit jen s texty – ale sdružení Avalon vydalo všechny písně i s akordy, takže pokud máte opravdový zájem – lze písně mít i s akordy.

Takže opravdoví fanoušci mají k dispozici vše, co lze mít. Přesto je třeba si data a hlavně písně neustále připomínat. A vzpomínat na Wabiho v únoru je aktuální. 27. února 2013 to bude totiž 18. let, kdy Wabi Ryvola zemřel, a za dva měsíce v dubnu pak vzpomeneme výročí jeho narození (04. dubna 1935).

Hezkou vzpomínku si připravil Sandy Nosek v pořadu Na cestě, který byl odvysílán včera (03.02.2013). A proto si sedněte a udělejte si hodinku čas na Wabiho a jeho písně. V pořadu se dozvíte známé informace, ale třeba i méně známé a především tu odezní řada písní. Vedle těch opravdu nejznámějších i řada dalších, neméně krásných.

Je opravdu na co vzpomínat, pořad najdete zde.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010