Poslouchat country znamená žít country . . .

Vojta Kiďák Tomáško a DVD - Cesty do nadějí

20.02.2011 12:23

Ahoj, zdravím všechny „porťáky“ i normální lidstvo.

Je vždy dobré dát o sobě trošku vědět. Pomalu se blíží jaro, tedy fakt pomalu, ale blíží a přijde čas slunce, zrození a tratí, jak se zpívá v jedné docela pěkné písni. A taky přijde čas oblastních a krajských kol Porty. A pak Řevnice a svátek muziky.

Spousta písniček, spousta nových muzikantů. Zpocené dlaně, pohárek na kuráž, prasklá „géčka“, vytřeštěné oči, radost i zklamání. Ale to vše k Portě patří.

Kdybyste milí mlaďoši věděli, jak jsme vypadali my, když jsme soutěžili o ten keramický nesmysl, no raději nebudu říkat.

Jen tak na okraj. Náš nejlepší zpěvák v kapele ještě minutu před produkcí potupně zvracel a tvrdil, že ztrácí sluch, hmat, čich a před očima se mu zjevuje Bedřich Smetana a fackuje ho. Já měl tenkrát takovou trému, že jsem kolenama dělal kastaněty a zpěvačka byla brčálově zelená, i když na ni pustili dvojitý červený reflektor. No a vyhráli jsme.

Vím, že zvítězit nemohou všichni, ale sakra přece nejde jen o to být první, druhý, či třetí. Jasně, že někdo je o kousek lepší a dostane ocenění. Ale uvědomte si, že v porotě sedí taky jen obyčejní lidé a ne každému z nich se musí zrovna líbit to, co vám připadá nejúžasnější. A že kromě mě tam sedí i vynikající muzikanti a sluchaři.

Něco vám povím. Už teď jste vítězem každý z vás. Vítězem nad vlastní leností, vítězem v očích těch, co vás mají rádi, co vám fandí. Dáváte muzice svůj volný čas, zkoušíte, učíte se nové věci, skládáte a zpíváte. Děláte radost druhým. Je vám to málo? Mně teda ne. Jste skvělí a držím vám všem palce, přeju hodně štěstí a ať to nikdy nevzdáte.

No vida, chtěl jsem psát o sobě a co z toho vylezlo.

Tak jen krátce. Koncem loňského roku vyšlo mé první DVD „Cesty do nadějí“

S knížkou, kde jsou texty písní, fotky a nějaké povídání. Je možné si to u mě objednat na   , stejně tak jako úplně nové CD „Hádej kdo tě má rád“, které vychází letos v březnu. Je na něm patnáct, dosud nevydaných písní a možná budete docela překvapeni. Natočil jsem ho ve studiu ExAvik v Plzni a kromě mojí maličkosti je na něm ještě spousta výborných muzikantů, co nezištně pomohli. Moc pěkná práce to byla. Víc k tomu nedodám, abych neprozrazoval předem.

Jasně, že to nové CD s pořadovým číslem 8 pokřtím. A to 26.3. na zámku v Nebílovech, což je plzeňský kraj, kousek od Stoda, pak 6.4. v Praze Stodůlkách v KD Mlejn, 14.4. v českokrumlovském divadle a 15.4. na oblastním kole Porty v Koryčanech. Pochopitelně, že jste zváni.

A moc se těším na všechny, kteří zahrají v Řevnicích. A pokud budu opět v porotě, nemějte strach. Jsem starý, napůl hluchý, napůl slepý a muzice vlastně vůbec nerozumím. Takže bacha na mé kolegy.

Váš Vojta Kiďák Tomáško, toho času ještě písničkář.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010