Poslouchat country znamená žít country . . .

Vlasta Redl zahajuje novou sezonu

07.01.2013 21:24

Již koncem minulého roku proběhla řada pozvánek na koncertní šňůru Vlasty Redla s jeho novou kapelou či příslušnou Západní potažmo Východní sestavou.

Jak sám Vlasta Redl uvádí, Advent a samotné Vánoce jsou pro něj s postupujícími léty spíše přehlídkou dobra a krásna, která je tak trochu vynucenou záležitostí, a proto má raději dny všední, které si okoření dle svého. Jinak řečeno, každý den je třeba si užít, ne jen v době, kde se to podle kalendáře má a dělá. Proto se na novou sezonu hodně těší.

Redl dloho pauzíroval a jeho návrat byl přivítán s nadšením a očekáváním. Vlasta má za sebou bohaté muzikantské zkušenosti a spousty kontaktů, takže získat pro své nové hudební projekty kvalitní a renomované hráče nebyl až takový problém. Dokonce zavedl do svého působení prvky efektivity, to když podle místa vystupování volí instrumentalisty a tak se můžete setkat s tzv. Západní sestavou – Western Session – Vavřík, Gabriel, Nedorost, Morávek, Březina a sestavou Východní – Orient Express – Buntaj, Gašpar, Tatár, Morávek, Žáček.

Obě dvě sestavy dle možností doplňují další multiinstrumentalisté, takže v tomto ohledu zůstal Redl svůj. Co koncert, to může být jiné složení muzikantů. Známe to již z dřívějších dob, kdy se sestavy trefně zobecniliy do názvu – Každý den jinak.

Jeho repertoár dává vzpomenou na jeho bigbítové začátky a proto si na koncerty vozí vlastní vybavení i se zvukařem. Koncerty jsou pak nářezem hodna Redlova jména, více než o folk jde spíše o rock.

Vstup do nového roku 2013 má naplánovaný na tento víkend  a další dny příštího týdne – 13. ledna a 14. ledna potěší své příznivce v Praze v Malostranské besedě a to vždy od 20,30.

17. ledna se vrací do Brna a v klubu Metro se pokusí připomenout a trumfnout svůj loňský novoroční koncert. V Praze bude v sestavě Western session a v Brně nejspíše taktéž.

Těm, co jste na jeho stránky již chvilku nezavítali a Facebook zrovna nemusíte připomínám, že kapela převzala velmi dobře nastartovaný Fecebookový profil, takže Vlasta má i profil na FB.

A snad na závěr pro ty, co Vlastu moc nesledujete. Jeho kniha My tři a já ve které popisuje své zážitky na řadu témat vyšla v loňském roce, má svůj profil na Facebooku a její prodejnost není známa. Snažil jsem se o její dostupnost v knihovnách, ale zde ji zatím nevedou. No a ukázka na Facebooku se moc nepovedla ani co do řazení stran, ani co do kvality scanu.

Ale možná je to další Redlovina.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010