Poslouchat country znamená žít country . . .

U Ježíška 9

27.11.2012 15:33

Nové CD skupiny Devítka ukazuje, jak se manželé Brožovi zakousli do práce a hraní, když vlastně od počátku tohoto roku již nejsou vázáni povinnostmi hraní se Žalmanem. Ikdyž jim to byli asi povinnosti navýsost příjemné a především zaručovali pravidelný příjem muzikantů, který se muzikou živí.

Rozchod to byl poněkud rozpačitý, nicméně asi potřebný po 15 letech plné spolupráce. Žalman má nový Spol. a hraje dále, Brožovi měli vždy svou Devítku, které se tak mohli začít věnovat na 100 %. Kapela se vrhla do práce, vylepšili webové stránky, které jsou co „chvíli“ zbrusu nové, koncertují a zřejmě se již plně aklimatizovali na skutečnost, jak pokračovat a hrát bez Žalmana a jeho „zvučného jména“. Nakonec se rozchod ukáže výživným pro obě strany a přinese jen pozitiva.

Výsledek činnosti najdeme na předvánoční nabídce – nové CD nese název U Ježíška 9. Již název napovídá, že CD má hodně společného s vánocemi a adventním časem. Je plně věnováno písničkám s vánoční a adventní tématikou. Najdete zde zejména Honzovy písně, ale i skladby, které jak Devítka píše – máme prostě rádi.

Na CD se podíleli vedle Jindřišky a Honzy Brožových i kmenový člen Devítky – Petr Havrda, v některých písních pak uslyšíte na basu Petra Novotného a nebo Jana Klupku. Na CD je dvanáct písní, těch autorských je šest, lidové čtyři a jedenkrát přispěl Karel Plíhal a Karel Kryl. A aby to nebylo tak jednoduché, to je pravdivé info jen pokud se týká hudby. Plíhalovka je na text Jaroslava Seiferta, Krylovka je krylovka a z těch čtyř lidovek si Honza ještě dvě opatřil svým textem. Ostatní je jen jeho dílko.

Kupovat zajíce v pytli nemusíte, na stránkách kapely nejdete ukázky každé písně. Tak pokud Devítce, vánoční atmosféře fandíte, zkuste okusit vánoční CD.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010