Poslouchat country znamená žít country . . .

Tučínský špekáček 12. 05.2012

18.04.2012 14:43

Tato akce se mi zabydlela v kalendáři již natrvalo. Nenápadná obec v regionu – Tučín, který je kousek od Přerova, organizuje v podstatě regionální fesťáček dělaný především pro kamarády, fandy a občany obce, kteří mají rádi country a bluegrass, či folkovou hudbu. Přestože má obec okolo 500 obyvatel, disponuje hezkým areálem koupaliště a především fandy do žánrové muziky.

Letos jsem „dlouho“ vyhlížel nějaké informace kolem festivalu, neb žádné oficiální nebyly k dispozici. Ikdyž starostu obce Jiřího Řezníčka zvaného „mezi svými Řezňa“ můžete potkávat na řadě podobných akcí, nic oficiálního, až do této soboty (14.04.2012). To jsme se potkali na jiné společné akci a mimo jiné zde pan starosta všechny na Tučínský špekáček zval nejen ústně, ale i v podobě plakátku, který nabízí základní informace.

Letmo se o něm dozvíte i na stránkách obce, ale více nabízí přiložený plakátek, který na stránkách obce již najdete taktéž, takže základní informace jsou následující.

Festival se koná 12. května 2012  od 14,00 hodin v areálu koupaliště, který se nachází na kraji obce. Fotogalerie, jak areál vypadá jsou k dispozici na stránkách obce, mohu přidat vlastní zkušenosti – přivítá vás zastřešené podium, mezi ním a sezením betonový plac na večerní tancování a pak lavičky a stoly ukryté pod slunečníky sponzorského pivovaru. Občerstvení tradiční, WC je součástí areálu. Parkování je možné na příjezdové cestě, ale autem zde mnoho návštěvníků nejezdí.

A co si Tučínští pro Vás připravili? Je toho za symbolických 80 Kč vstupu poměrně hodně. Začnou místní muzikanti tzv. Tučeňáci – a jelikož Řezňa je kytarista i zpěvák, moc bych se nedivil, kdyby ve skupině vystupoval, jinak bližší info nemám. Za zkratkou 3M + B se skrývají iniciály křestních jmen čtyř muzikantů, převážně rodinné kapely Prudilů, která k sobě adoptovala kytaristu Michala Odložilíka. A pokud slyšíte Prudilovi + Odložilík, pak víte, že se jedná o 75 % bývalé trampské kapely Pupkáči, kteří vlastní krtečka ze Zahrady a těží z autorské tvorby Blanky „Tornádo“ Prudilové. A jelikož Blanka i Michal již spolu mnohokrát moderovali nejednu akci, nejspíše se průvodního slova ujali i tentokrát.

A pak již vystoupí jen známá jména – brněnská trampsko-folková kapela Přístav (zahrály v pořadu Na moll, tak vizitku kapely máte přímo na talíři), trampsko folková sestava Špunt z Přerova, bluegrassová stálice ostravska – kapela BG Styl a hvězdou festiválku budou Poutníci, kapelu, kterou asi není třeba představovat. Vše zpestří taneční country skupiny a budou hned tři – Divoké růže přímo z Tučína, HAPPY CHICK z Pašovic a skupina Colorédo z Přerova.

Vše se odehraje cca do 21,00 hodin a pak se pokračuje klasickým country bálem se skupinou Country míza ze Vsetína, která v Tučíně hraje již pravidelně, takže to bude celá řada tradičních fláků, skupina vedle převzatých věcí nabízí i kousky ze své tvorby, ale hlavně předkládá písně k tančení a zpívání.

Organizátoři mají v areálu vždy nachystaný i oheň, který je trochu stranou, takže, kdo se nechce bavit tancem, může posedět a hledět do plamenů, zpravidla se najde i muzikant, který něco u ohýnku zahude. Zdali bude oheň i letos nevím, ale vždy byl, tak uvidíme.

Každopádně si Tučín a organizátoři pro Vás v regionu připravili krásnou akci na začátek festivalové sezony, s kvalitními kapelami, dobrým zázemím, na své si přijdou jak milovníci dobré muziky, tak tanečníci.

A pokud se nechystáte na jinou souběžnou akci, je Tučín jistě dobrou volbou!

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010