Poslouchat country znamená žít country . . .

Trace Adkins, Marty Stuart, Loretta Lynn a další

20.09.2010 07:02

Z pera Jiří Konce a stránek Contryworldu Vám přinášíme pár novinek kolem country hudebních počinů . . .  cituji

V dnešním přehledu krátkých zpráv a zpráviček se opět podíváme především do nahrávacích studií, kde toho pro letošní podzim vzniklo a vzniká mnoho zajímavého. A začneme u Martyho Stuarta. Tento zpěvák a vynikající kytarista své nové album již vydal. Jmenuje se Ghost Train: The Studio B Sessions a Marty se na něm zaměřil na tradiční country hudbu. Kromě Martyho můžete na albu slyšet i jeho manželku, zpěvačku Connie Smith a o hudební doprovod se samozřejmě postarali pánové z Martyho doprovodné skupiny Fabulous Superlatives. Na desce se objeví také píseň, kterou Marty napsal společně s Johnnym Cashem pouhé čtyři dny před jeho smrtí. Album vychází na značce Sugar Hill Records.
   
Kenny Chesney vydává na konci září své nové album Hemingway’s Whiskey. Kromě standardní edice album vyjde i v rozšířené podobě, která obsahuje navíc dvě bonusové nahrávky, písně "Ain't Ever Going Back Again" a "I Didn't Get Here Alone," a také 30minutové DVD. To nabídne nejenom osobní Kennyho poděkování jeho fanouškům, ale také rozhovor s Kennym o písních z jeho nového alba. 
   
Historicky první koncertní DVD chystá na letošní podzim zpěvačka Miranda Lambert. DVD s názvem Revolution: Live by Candlelight vyjde 12. října 2010 a nabídne akustické live verze šesti Mirandiných hitů, včetně písní „White Liar,“ nebo „Love Is Looking For You.“ 
   
Někdejší vydavatel Trace Adkinse, společnost Capitol Nashville/EMI, chystá dvoudiskový výběr toho nejlepšího od svého countryového uprchlíka. Kolekce s názvem The Definitive Greatest Hits: Til the Last Shot's Fired, vyjde 12. října 2010 a nabídne celkem 28 nahrávek od Adkinsova debutového singlu “There‘s a Girl in Texas“ z roku 1996, až po nejnovější „All I Ask for Anymore“ z roku 2009. Na výběru nebudou chybět ani jeho tři No. 1 hity "You're Gonna Miss This," "(This Ain't No) Thinkin' Thing" a "Ladies Love Country Boys" – a samozřejmě i další písně, včetně hitů "The Rest of Mine," "I'm Tryin'," "Then They Do," "Hot Mama," "Songs About Me" nebo "Honky Tonk Badonkadonk." Připomeňme, že Trace opustil společnost Capitol Nashville v lednu tohoto roku a následně podepsal nahrávací smlouvu s hudebním vydavatelstvím Tobyho Keithe Show Dog – Universal Music. Jeho prvním projektem pro nový label bylo album Cowboy’s Back In Town, které vyšlo 17. srpna 2010 a debutovalo na vrcholku albového country žebříčku časopisu Billboard.
   
Společnost Sony Music chystá na listopad tohoto roku vydání alba, které vzdá hold Lorettě Lynn. Interprety, kteří na albu zazpívají největší hity legendární „horníkovy dcery“, vybírala sama Lynnová a mezi jmény, která se objeví na tomto projektu, najdete například Sheryl Crow, Alana Jacksona, Steva Earla, Faith Hill, Kid Rocka, Mirandu Lambert, Rebu McEntire, Carrie Underwood nebo Gretchen Wilson. „Jsem tak šťastná, že tito umělci souhlasili s natočením mých písní,“ řekla k projektu Loretta Lynn. „Mám je všechny moc ráda a bude opravdu nádherné slyšet, jak se právě oni vypořádají s mými písněmi,“ dodává zpěvačka.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010