Poslouchat country znamená žít country . . .

Tipy na víkend 16.07.- 18.07. 2010

14.07.2010 23:57

Další víkend před námi, fotbalové šílenství skončilo, vedra zatím ne, ale teplo je vždy milejší, než zima a nevlídno.

Víkend můžete opět zahájit ve čtvrtek v Puppa Baru ve Zlíně (Podvesná XIII. ). Dobré pivo, milé prostředí, rychlá obsluha a spíše hospůdka rodinného tipu, možnost posedět i venku. Hraje se a zpívá, písně určitě znáte a ty co neznáte, zalíbí se na první poslech. Stanete-li se pravidelnými účastníky, postupně se naučíte všechny. Jen je potřeba přijít včas, poslední dobou nám začíná být v hospodě dost těsno. Ale dobrých lidí se vejde hodně, jen neváhejte a přijďte na 19,30 raději i dříve.

Na klubové scéně se činí  Ogar, který si připravil na čtvrtek a sobotu tento týden  program, který blížeji přestavujeme dále.

Ve čtvrtek 15.07.2010 si Ogar pro Vás připravil, dneska velmi in, vystoupení Rudy z Ostravy a Martiny Pártlové. Michal Kavalčík (který je dneska oním Rudou z Ostravy), který pochází z Českého Těšína se do Ostravy přestěhoval v roce 1989 a již deset let žije v Praze. Jeho klip Ostrava se však díky internetu stal hitem a za sedm dní dosáhl miliontého návštěvníka. Pokud jsi klip již neviděl, klikni na odkaz Ruda.

Svou hudební nabídku měsíce července Ogar ukončí v sobotu 17.07.2010 dvojkoncertem Plavci – Rangers a Zdeněk Bína Acoustic Projekt.

V pátek 16.07. 2010 se v rámci Hvozdenského léta koná koncert Wabiho Daňka s Milošem Dvořáčkem v areálu myslivecké chaty Lovka – koncert začíná v 19,00 hodin. Předkapelou bude hvozdenská Karma a pak samotný koncert. Vše podstatné najdete pod odkazy jednotlivých protagonistů.

Pokud si chcete jen zatancovat a zazpívat v rytmu country, využijte nabídky předvečera Oldřichovického žejdlíku. Již v pátek se v areálu v Oldřichovicích hraje a tancuje pod vedením a produkcí kapely Návrat. Samotný festival – Oldřichovický žejdlík – startuje již v sobotních dopoledních hodinách a bude pokračovat až do pozdních hodin večerních. Přesný program a detaily najdeš opět v odkazech – aktivní odkazy v textu.

Pokud vám unikl koncert ŽambochůMontym, který byl asi před dvěma měsíci v Otrokovicích, je možno si celé zopakovat . V pátek 16.07. vystupují v Otrokovicích - Kde to všechno – zde - Otrokovice - Bar Admirál (třída Tomáše Bati 274).

Pokud budete na jih od Brna a jste milovníky historie a Žalmana – mají v pátek koncert v Dolních Kounicích – Rosa Coeli.

Festivalů je opět spousta, nejlépe, když nahlédnete na samostatné pozvánky, zde tedy jen ve zkratce.

Festivaly v okolí – tentokrát to za muzikou nemáme daleko – je zde Oldřichovický žejdlík, Festival Slunce ve Strážnici, festival Břestecký pinkl.

Břestecký pinkl se koná opět tradičně v Břestku na hřišti a jejich skrytém areálu v tradiční termín. Tahákem by měl být Kamelot, vítěz letošní Porty Quanti Minoris, Jan Spálený a ASPM. Tradičně vše zakončí country bál a kapela Lofoši. Chybět bude tentokrát Hradišťan, který vždy vystupoval. Vždyť Jura Pavlica je s Břestkem pevně svázán pouty nejpevnějšími.

Pokud rádi jezdíte do Beskyd a chce si spojit pěkný výlet s muzikou, můžete již od pátku vyrazit na festival Drotária 2010. Zajímavý program, účinkující i prostředí. Festival si získává čím dál větší popularitu. Jediným nedostatkem je, že bez Eura se zde již neobejdete. Pas není třeba, tvrdou měnu ale potřebovat budete, pokud na festival vyrazíte.

Naopak v nedaleké Strážnici, zde se můžete vydat zase pro změnu na kole, za 3 hodiny jste na místě, neb cesta jde rovinou a pěkným krajem, se koná tradiční, letos již desátý ročník festivalu Slunce. Ten začíná již ve čtvrtek na náměstí Svobody (vstup zdarma) a pokračuje pátečním a sobotním programem. Strážnice je krásné město, festival je umístěn do prostor stejný pro známé folklorní festivaly a znalí věci ví, že se zde konalo i prvních 6 ročníků Zahrady, než se přestěhovala do Náměště na Hané.

V jiném krásném městě – Jindřichově Hradci, taktéž již ve čtvrtek začíná tradiční, již 17. ročník festivalu Folková růže. Podrobný program najdete zde. Garancí kvalitního zázemí a jen špičkové muziky v kulisách starobylého města je organizátorský tým, který je shodný s týmem, organizující největší festival – Zahrada.

Vyznavači bluegrassu a country naopak vyrazí na dvě akce (buď jednu či druhou – dle chuti a vzdálenosti) a to na Country Vojtěchov (Morava) a nebo Hradešínské struny (Čechy).

David Němeček a jeho agentura si pro Vás připravili nadžánrový festival Hoří má panenko, který se koná v Lipůvce. Na festivalu má zlínsko účast v podobě kapely Podjezd, vystoupí i Šany, Navostro a Vladimír Mišík. Od 21,00 hodin pak vše pokračuje country bálem s kapelou Kuřimská rosa.

Milovníkům pestrého programu pak lze doporučit vynikající festival Colours Ostrava. Program jednotlivých dnů najdete zde. Vypisovat všechna nej nemá cenu. Mrkněte na stránky a vybírejte dle chuti a zájmu.

Fanouškům keltské kultury a hudebních odkazů určitě neunikla pozvánka na festival Celtik Cirkle. Veškeré detaily k programu a co vše si pro Vás pořadatelé přepravili najdeš zde.

Třebsínská zvonička - sobota 17. července - 14:00-24:00 Třebsín, náves před restaurací U Novotných, KTO, Taxmeni, Schovanky, Jitka Vrbová a Standa Chmelík, Mustangové, Brazos, Nová Sekce, Třebsín band a další. Vyjížďky na koních, výstava motocyklů Harley Davidson, dětský koutek

A možnosti mimo mísu:

50. jubilejní ročník kopaničářských slavností – 16.07.2010 – 18.07.2010 – Starý Hrozenkov – folklorní festival

Guláš fest – 15.07. – 17.07. 2010 Valašské Meziřící – čeká Vás ochutnábka desítků druhů guláše, spousta dobré zábavy a atrakce

Lucie Bílá na zámku v Holešově – pátek 16.07.2010 od 20,00 hodin

A hlavně nezapomeňte, že 15.07 – 18.07. 2010 se koná v tradičním areálu likérky Rudolf Jelínek 8. ročník mezinárodního rockového open – air festivalu v ČR – Masters Of Rock 2010 – to bude nářez a hlavně průjezdnost v této oblasti bude nulová, nehledě na kontroly policie atd.

Pro aktivní cykloturisty je připravena nabídka cyklobusů, které Vás dopraví k nejzajímavějším výchozím bodům pro váš výlet. Jedná se o autobusovou přepravu, uzpůsobenou k přepravě osob s jízdními koly. V průběhu prázdnin funguje každou středu, čtvrtek, pátek a sobotu a neděli. Podrobnosti o možnostech a trasách najdete zde a nebo zde.

Svou nabídku Vám předkládá několik letních kin – ve Zlíně na lyžařském svahu, kde se hraje 3 – 4 x týdně, v Uherském Hradišti v lokalitě ve Smetanových sadech, v Hulíně v krásném přírodním amfiteátru či v Napajedlech, kde najdete letní kino za budovou kláštera. Slavnostního otevření se 15.07.2010 dočká i letní kino u Parkhotelu Všemina. Pokud chcete nahlédnout do programové nabídky, jen klikejte na odkazy pod názvy jednotlivých kin.

Tak si to užijte a nebo vyražte jen prostě k vodě, na turistiku či kola, na zahrádky, bude hezky, bude teplo !!!

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010