Poslouchat country znamená žít country . . .

Tipy na víkend 09.07.- 11.07. 2010

19.07.2010 00:48

Tento víkend nám počasí opět nadělí krásno, teplo a možná moc dusno. Mnohé z Vás to může stáhnout spíše k vodě, ale můžete vše skloubit dohromady dle potřeby, včetně shlédnutí dvou posledních fotbalových zápasů z mistrovství světa v Jihoafrické republice.

Již dnes večer můžete opět vyrazit do Puppa Baru, zchladit se dobrým pivem, něco dobrého zakousnout a poslechnout řadu country, trampských či bluegrassových melodií. Puppa bar má pěknou zahrádku a tak můžete sedět i venku a poslouchat muziku z otevřených oken klubu. To vše jen za zaplacení své útraty a dodržení požadavku, že v místnosti kde se hraje nebudete kouřit (venku či v jiných částech baru si ale klidně zapálit můžete).

Na klubové scéně se nám ozval Ogar, který si připravil na následující červencové období  řadu pořadů. Ogar, to je především lázeňská sezona, a tak klub a hotel nezahálí a pro své hosty vedle skvělé kuchyně předkládá i hudební menu.

Již zítra večer můžete vyrazit na další koncert Poutníků, 09.07.2010 v pátek se opět rozezvučí sál skladbami v podání Jirky Karase Poly či nové akvizice Poutníků, Jakuba Bílého za doprovodu skvělých muzikantů Honzy Mácy a Petra Mečiara. Čtyřčlenná sestava se po loňských personálních změnách ustálila a předvádí opět skvělé výkony. Karas – dnes – padesátiletý, se obklopil o generaci mladších hudebníků a kapele to jde k duhu.

Ogar má však řadu dalších zajímavých nabídek – hned v pondělí 12.07.2010 vystoupí Radek Pastrňák a Pakostra trio. Tento projekt Radka Pastrňáka zahrnuje muzikanty vedle jeho osoby (sólová kytara, zpěv) bluesového zpěváka Jiřího Kostadinova (kytara a zpěv) a Josefa Paka (kontrabas, baskytara) – oba dva muzikanti patří k významným osobnostem ostravské hudební scény. Pokud vás blues oslovuje, nenechte si koncert ujít.

A hned o tři dny dále – ve čtvrtek  15.07.2010 si Ogar pro Vás připravil, dneska velmi in, vystoupení Rudy z Ostravy a Martiny Pártlové. Michal Kavalčík (který je dneska oním Rudou z Ostravy), který pochází z Českého Těšína se do Ostravy přestěhoval v roce 1989 a již deset let žije v Praze. Jeho klip Ostrava se však díky internetu stal hitem a za sedm dní dosáhl miliontého návštěvníka. Pokud jsi klip již neviděl, klikni na odkaz Ruda.

Svou hudební nabídku Ogar ukončí v sobotu 17.07.2010 dvojkoncertem Plavci – Rangers a Zdeněk Bína Acoustic Projekt.

V penzionu  Pod Pralesem ve Velkých Karlovicích vystoupí v pátek 09.07.2010 od 19,00 hodin Žamboši, v rámci Karlovského hudebního léta údajně opět s Montym (tuto informaci se mne nepodařilo ověřit, ale Monty Žambochy poslední dobou doprovází všude, takže asi jo a má to na stránkách tak jo . . . )

V areálu u myslivecké chaty Lovka na Hvozdné se 10.07. 2010 uskuteční koncert Jiřího Březíka, v Amfiteátru u Moravy v Jarošově vystoupí 10.07.2010 – multižánrová kapela Kalíšek.

Festivalů je opět spousta, nejlépe, když nahlédnete na samostatné pozvánky, zde tedy jen telegraficky.

V naší lokalitě je asi dobrou volbou Folk na Letním, festival, který se koná v sobotu 10.07.2010 od 15,30 hodin – začíná DC Vokal, pokračuje kapela Dostavník, dále Poutníci, Alibaba, Marien, Bob a Bobci, Stráníci, Domino, Epy de Mye. Dopoledne se stihnete vykoupat a odpoledne za hodinku jste v Hlubočkách, parkujete a jdete do krásného areálu letního kina, zaplatíte 100 Kč a pak již jen mlsáte.

Z dalších festivalů lze pozvat na Fair Play Jamborre, odkaz Vás navede ke všem informacím tohoto bluegrassového festivalu. Můžete vyrazit za Dačickou kostkou cukru či na zámek Stránov, pokud se právě touláte Kokořínskem.

Je zde festival Blue Night Přelouč, nebo festiválek skloubený s motorkářským hnutím, ale nejen o motorkách  Naboso fest, festival Pacovský poledník, festival v Níhově (od 14,00 hodin, 4Zdi, Poutníci, Slávek Janoušek – na pomezí Vysočiny).

Na Hluboké se koná Folkový lok, v loveckém zámečku Ohrada od 14,00 hodin.

V Podlesí u Budišova je pravidelný country víkend na Huťově ranči.

Sedmihorské folk-rockové léto – areál hotelu Even, Sedmihorky

99. ročník Jam na Dářku – kemp Velké Dářko

Jesenický Nugget – ski areál a 16. ročník

A možnosti mimo mísu:

Pro aktivní cykloturisty je připravena nabídka cyklobusů, které Vás dopraví k nejzajímavějším výchozím bodům pro váš výlet. Jedná se o autobusovou přepravu, uzpůsobenou k přepravě osob s jízdními koly. V průběhu prázdnin funguje každou středu, čtvrtek, pátek a sobotu a neděli. Podrobnosti o možnostech a trasách najdete zde a nebo zde.

Svou nabídku Vám předkládá několik letních kin – ve Zlíně na lyžařském svahu, kde se hraje 3 – 4 x týdně, v Uherském Hradišti v lokalitě ve Smetanových sadech, v Hulíně v krásném přírodním amfiteátru či v Napajedlech, kde najdete letní kino za budovou kláštera. Slavnostního otevření se 15.07.2010 dočká i letní kino u Parkhotelu Všemina. Pokud chcete nahlédnout do programové nabídky, jen klikejte na odkazy pod názvy jednotlivých kin.

Javornické zpívání – 10.07.2010 – stadion Javorník od 17,00 hodin – folklorní festival

Portášské slavnosti – 09.07. – 11.07.2010 amfiteátr Valašská Bystřice

Tak si to užijte a nebo vyražte jen prostě k vodě, na turistiku či kola, na zahrádky, bude hezky, bude teplo !!!

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010