Poslouchat country znamená žít country . . .

Tipy na prodloužený víkend 02.07.- 06.07. 2010

19.07.2010 00:43

Tento víkend nám naplno vypuknou prázdniny. Škola končí a školáci začnou užívat prázdnin, řada z Vás odjíždí na dovolenou a nebo se na ni chystá.

A čeká nás první červencový víkend okořeněný státními svátky, které se letos vyhnuly dnům volna a zároveň se s nimi zařadily do jednoho řetězce dnů. Jedinečný důvod si prodlouženého víkendu užít a nebo ho ještě přetavit v další volno pomocí dovolené.

Navíc počasí hlásí jasno a hlavně teplo a to i v noci, jedinečný důvod nebát se spaní venku, prostě léto je konečně tady, otázkou zůstává na jak dlouho, ale to není tento víkend potřeba řešit.

Na klubové scéně si moc pořadů již neužijeme, ale to jsme avizovali dávno dopředu. Sopa má další akce až v září, Ogar tento víkend taky nenabízí žádné vystoupení.

V okolí se ale koná klasická oslava Dne nezávisloti na Ranči v Kostelanech – Americký den nezávislosti – organizátoři ale program moc neupřesňují jen uvádějí . . .  Amerika a vše, co k ní patří + spouta zábavy pro každého... a my můžeme dodat, bude se zde i hrát – víme o kapele Podjezd a kdo dále ?

V pondělí 05.07. od 20,00 hodin si můžete zajet do  Kempu Desná, kde odehraje koncert Robert Křesťan a DT, má zahrát i zlínský Podjezd, začátek ve 20,00 hodin. Kemp se nachází mezi Neubuzem a   Všeminou, pokud neznáte, mrkněte na jejich stránky.

Festivalů je přiměřeně, spíše méně neb tento víkend si převážnou část příznivců strhne na sebe Zahrada 2010 – o tomto festivalu bylo napsáno již hodně a tak zase jen doporučení.

Již ve čtvrtek můžete vyrazit na Předzahrady, od 16,00 hodin v Lipníku nad Bečvou budou na náměstí koncertovat kapely Irish Rose, Epy de Mye, Marien, Sova a Slamák, Alibaba či Žamboši – skvělá sestava – bližší menu si najděte v samostatné pozvánce.

Z Lipníku můžete pokračovat do Štenbernku cca 15 km za Olomouc a dát si repete – v krásném prostředí štenbernského kláštera zde od 18,00 hodin bude vystupovat velmi podobná sestava – Devítka, Epy de Mye, Marien, Irish Rose.

A nebo se ve čtvrtek večer vypravíte do zlínského Puppa Baru a zde si zazpíváte v klasickém čtvrtečním střihu.

V pátek můžete vyrazit opět na Předzahradu, tentokrát do Olomouce na Velké náměstí, podOrlojem od 15,00 hodin zahrají Irish Rose, Lístek, Socva a Slamák, Žamboši a Devítka.

Z Olomouce se pak můžete přesunout o 20 km dále do Náměště a pokračovat od 18,00 hodin na Kapličce v bluesovém večeru, věnovaném Petru Kalandrovi. Vystupovat bude Blues Angels, Pepa Streichl, dřevní blues připomenou pánové Beňa a Ptaszek, na Petra Kalandru vzpomene Petr Kalandra Memory Band a vše zakončí Happy to Meet.

Kdo na blues moc není, může pokračovat na Festival na Pomezí – směr Třinec a následně Dolní Lomná. Zde se v areálu Matice Slovenské koná další letní festival v cyklu pátek – sobota a především v pátek bude veselo a kvalitně včetně večerního country bálu. Pořadatelé zvou v pátek od 18,00 hodin na I.C.Q. – folk, Špunt – folktramp, G-RUNS´N ROSES – skvělý bluegrass, ŠEDIVÁCI – trampská muzička,  KŘENI – opět bluegrass nejvyšší kvality, tahákem se má stát  František NEDVĚD s kapelou. Závěr večera má ošetřit skupina Šediváci  „Country bálem pod širákem“  - a protože bude hezky a teplo a 4 dny volna před námi, tak vzhůru do ranního kuropění.

Pak lehce dáchnete, sedáte do auta a jedete do Náměště na Hané, od 10,00 hodin zde vypukne naplno Zahrada, a můžete zde pobejt až do úterního rána a pak se vypravit načerpáni energií z krásné hudby domů.

To je malý scénářek na dny příští. Můžete však volit úplně jiný postup a Zahradu vypustit. I tak se toho nabízí opět dosti.

V sobotu 03. Července můžete vyrazit do Dolní Lutyně na  bluewesternovou shov – což je především kvalitní bluegrass. Od 14,00 hodin zahrají Martin Vitásek and fellows, Blue Stones, Goodwill, The Bee Line a vše zakončují Křeni. Od 17,00 – 18,00 bude westernová vložka Pedro and Bandidas – asi šou se vším všady. Festiválek a oslavy Obce zakončí bál – hrají Goodwill.

Haida fest na který jsme Vás zvali a který se měl konat 02.07. – 03.07. se nakonec nekoná, pořadatelé z finančních důvodů festival zrušili.

Bluegrass fest Záhornice - další bluegrassové akce – 03.07., sobota

příznivci harmonik si dali sraz na Harmonica festu - 03.07., sobota - www.haaf.cz

Budete-li se 04.07. toulat po jižních Čechách - můžete navštívit akci Nezmar expres (www.nezmari.cz)

Další možnosti již ve zkratce:

: Letovský offside 2010 – neděle 04.07. 2010, bluegrassové akce, začátek v 18,00 hodin, vše končí Pavlína Jíšová a přátelé

: Besednický klobouk  - neděle 04.07.2010 ,Besednice u Turnova

: Folk ve Lhotě – pondělí 05.07. od 15,30 hodin, Kostelní Lhota – hraní + soutěž o Železného Lhoťáka

: Folkové odpoledne – Perštejn, 03.07. – sobota – 16,00 – 22,00

: Festival Svítání – Kozí Hrádek, neděle 04.07.

: Jakartovický gulášek – 02.07. – 04.07., Koňský dvůr – podrobnosti neuvedeny

: Bitva na Little Big Hornu, Křinové u Chomutova, 03. 07. - 06.07. 2010

Tak si to užijte a nebo vyražte jen prostě k vodě, na turistiku či kola, na zahrádky, bude hezky, bude teplo a je volno až do úterý !!!

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010