Poslouchat country znamená žít country . . .

Taky o Vás nepíšou ?

14.11.2010 12:05

Úvahu s tímto názvem napsal Michal Jupp Konečný jako Editorial dalšího čísla časopisu Folk - listopad 2010, které vyšlo před pár dny.

Popisuje zde situaci, jak vlastně všichni "pláčí" nad tím, že se o nich málo ví, že jejich akce nejsou moc propagovány, že o nich média nepíší, že nejsou zváni na festivaly a celou řadu dalších stesků.

Zároveň, jako organizátor jednoho z největších festivalů Zahrada popisuje, jak jsou mnohdy nároky i začínajících kapel neodpovídající dnešní době. Bohužel, pořadatel si těžko pozve kapelu, která požaduje za své vystoupení honorář + cestovné + náklady na ubytování + všechny náklady související s propagací (plakáty, spoty, reklama), pokud se nejedná o kapelu, která mu má výrazně zvýšit návštěvnost jeho akce.

A proto nejen začínající kapely ale i mnohdy kapely, které si již vydobily své místo v žánru, musí více dávat, než dostávat. Kdo se s touto myšlenkou v dnešní době nesmíří, asi nemá smysl, aby dělal své hudební aktivity s větším cílem, než si zahrát pro radost a na akcích svých nejbližších kamarádů, popř. ve své domovské hospůdce, či klubu.

Na druhé straně, kdo muziku aktivně dělá velmi dobře ví, co je to nacvičit repertoár, najít vůbec ty správné lidi, investovat čas a peníze do zkoušení, nástrojů, aparatury, tvorbě vlastních webových stránek. A pak se najde někdo, kdo všechno toto snažení zkritizuje jedním šmahem. Ale bohužel vše toto patří k věci a kdo to nepochopí hned na začátku, nemůže být úspěšný.

A na straně třetí a zde je důvod, proč celé toto povídání vkládám, nikdo z těch "plačících" nevyužívá např. možnosti informovat potencionální posluchače všemi kanály. 

Velmi dobře vím, o čem píši. Nabízel jsem spolupráci kapelám, obcím, klubům a hospůdkám, aby mne o svých akcích informovaly, vložili odkaz na své webovky recipročně s tím, že jejich odkaz bude na našich stránkách. Stačil by jeden mail a dozví se zase celá řada čtenářů, kde se co děje. Odezva je minimální. A to při tom množství akcí a této hektické době, kdy nemáme možnost nijak moc se pídit po info, spíše máme velké problémy zpracovat to kvantum, které se na nás každý den všemi kanály valí, znamená, o té či oné akci se prostě nedozvíme včas.

Nakonec i tady v diskuzi odeznělo, jak neinformuji o akcích, které se dějí přímo v obci. Kdyby tito "stěžovatelé" místo času věnované připomínce raději stejný čas věnovali tomu, že by do mailu napsali - děje se to a to, napiště o tom, bylo by zase lépe - místo toho glosují, jak jsem si vlastně dovolil apelovat na ně a co bych vlastně chtěl, po svých čtenářích. Trochu mi jde hlavou, že tito lidé nepochopili, že všechno toto snažení je pro nás pro všechny a když se vzájemně na akce upozorníme, budeme všichni poučenější, informovanější.

Dříve nebyl internet, mobily, akce se dokonce vůbec nesměly propagovat a přesto si lidé info sdělovali. Prostě chtěli, žili společným zájmem. Dnes je doba jiná, ale potom je jen jedna možná reakce . . .  nikdo Vás nenutí, ale "neplačte"!!!

A to zde neuvádím skutečnost, že pořadatelé po akci přestanou mít o další propagaci zájem, jako by se proběhlá akce stala včerejšími novinami, které nikoho nezajímají. Asi si neuvědomují, že skončení akce a její zpětná propagace vlastně uvádí jejich další akci, aktivity.

A závěr ? 

Možná se někdo z Vás, kdo tyto řádky čte vnitřně nabudí a když narazí na něco zajímavého zreaguje tak, že nám vše o tom podá informaci i třeba prostřednictvím těchto stránek.

Stačí je využít kontakt a mailu na stránkách uvedený, či prostě vložit odkaz do diskuze a nebyl by problém, pro tuto aktivitu zde založit diskuzi úplně novou, jen pro čtenáře a přispivatele z venčí. 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010