Poslouchat country znamená žít country . . .

Tak se nám ti mladí berou . . .

08.06.2012 14:16

Ani nevím, kdy jsem Michala potkal poprvé, je to již pár let. Zato si přesně pamatuji, jak se uvedl. Já jsem Michal a říkají mi Nesvadba – proč? – no měl jsem se před 14 dny ženit, ale vzdal jsem to týden před obřadem. Jeho tehdejší partnerka asi nevýskala štěstím a že se rozešli je logický závěr, boží prozřetelnost, řekl by věřící, já jen . . . asi to tak mělo být. I to, že ho přivedla na Zlínsko, aby tu zapustil kořeny.

Michal je ten typ, kterého si oblíbíte hned napoprvé. Chachar od Noveho Jičina, kterému ostravština stále „kouká“ z kapes, vždy dobře naladěn, pohodář, který nedovede být protivný ani když jsou lidé protivní k němu. Prostě fajn chlap jak má být.

Muzikant a především fanda do jakékoli pohybové aktivity. Když není na kole, tak má treking na nohách, s batohem na zádech brázdí české i evropské hory a velehory ať pešmo, kolmo či na běžkách. Bivakovat venku pod hvězdami je mu nejbližší. Dobře si pamatuji na příhodu několik let zpět, kdy pořadatele Bystřického banja (listopad) zaskočil dotazem, jestli může spát venku před kulturákem (to, když bylo nabízeno spaní na sále). Venku již lehce přimrzalo a poletoval sníh.

Přišel mezi nás s banjem, zeptal se jestli se může přidat a zůstal dodnes. Až později jsme odhalili, že nejen dobře brnká na banjo, ale ještě lépe na kytaru, jaksi si tuto vlastnost upozadil v kruhu několika kytar. Ale když zahrál, bylo jasno, že umí.

Možná dva, tři roky zpět jsme ho vytáhli na Pulčínské skály, na setkání muzikantů a trampů, které se zde o víkendu konalo. Cukal se, raději by slézal vyšší skály, ale nakonec se přidal, když si nandávkem naložil 25 km pešmo do Francovy Lhoty s batohem a banjem na zádech. No a jak jsme se později dozvěděli, právě tento víkend zde potkal Simonu. Takže za to tak trochu můžeme taky . . .

A pak se začaly v jeho odkazech objevovat fotečky krásných míst, kde nefiguroval jen Michal a jeho kamarádi na cestách, ale i Simča. Neměla to asi ze začátku jednoduché, udržet s Michalem krok víkendových výjezdů, ale kdyby to v ní nebylo, tak by to nemohlo dopadnou až do společného držení basy . . .

Ne každý sám za sebe, ale společně se vypraví na další cestu životem již tento víkend – 09.06.2012 a bude to opět stylové. Žádný úřad či hotel, pěkně v přírodě obklopen stromy, vonícím dřevem a plápolajícím ohněm, kolem sebe své nejbližší a taky kopu kamarádů, kteří mu rádi zahrají a zazpívají, ať má tu cestu do manželství pěkně vydlážděnou písničkami.

Jen jeden ústupek musel prý Michal slíbit a udělat a to své budoucí ženě Simoně, že celou sobotu na banjo či kytaru nešáhne a bude vzorný novomanžel . . .

Uvidíme, zkuste zavřít vítr . . .

Vše nejlepší Michalovi a Simče v den svatební přeji za sebe a všechny kamarády. Držte basu spolu celý život a ať Vás nezlomí nic, co Vás může v životě potkat . . .

Berry

A jeden písňový pozdrav Michalovi a Simče – Jsi stále jen ten jediný(á)

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010