Poslouchat country znamená žít country . . .

T.H.S. Brzdaři Olomouc

11.07.2012 11:12

Na tuto trampsko - countryovou sestavu muzikantů z Olomouce sem tam narazím na nějaké té regionální akci.

V první chvíli jsem myslel, že Brzdařům zamrzly webové stránky, ale hned se ukázalo, že jsem se zalogoval na jejich starší verzi a tak ta nová se objevila až záhy.

V představování kapel regionu nelze na Brzdaře zapomenout. Pardon na T.H.S. Brzdaře. Ona zkratka znamenající – Tramspké hudební sdružení se před názvem skupiny objevila až postupem let a to když, tak jak to bývá, došlo k názorové neshodě. Skupina, která měla původně shodný název s Táborovou osadou (T.O.) Brzdaři, tak přišla ke svému THS.

Ale celou historii Brzdařů, která začala v roce 1984 najdete na jejich webu a to poměrně dopodrobna vylíčenou. Pokud dočtete dokonce, dozvíte se, že si Brzdaři prodělali dvě zásadní personální změny. Po té první v roce 1989 následovalo plodné období orámované řadou ocenění, byť spíše na regionálních festivalech se soutěžním podtextem. Asi největším úspěchem je druhé místo na celostátním finále Porty v Plzni v roce 1995 a zisku Malé Porty.

Ale v roce 1996 si kapela zažívá své druhé personální zemětřesení a znovu začínají vlastně od začátku. Ale postupně navazují a obnovují staré kontakty, objevují se na festivalech a přehlídkách a na nejrůznějších potlaších u tramspkých ohňů. Opět se zúčastnili Porty, festivalu ve Skaličce, hrají např. v Praze na Memoriálu Jardy Kordy a na Trampském Miléniu a také v pořadu k Osmdesátému výročí založení čs. trampingu.

Brzdaři vždy hráli jak písně převzaté, tak i vlastní a to především ve stylu country a trampském duchu či folkovém nádechu.  Přes všechny problémy si po celou dobu udržela kapela svůj styl, noví muzikanti přinesli nové prvky a celý sound skupiny výrazně oživili.

Brzdaři mají i své CD s názvem Hajdy na vodu, na webu najdete i řadu nahrávek z festivalů – Horecké struny či vystoupení ze Skaličky.

Jedná se o slušnou regionální kapelu, kterou potkáte na každé větší akci regionu, která se žánrově hodí k jejich stylu hudby.

A jak sami píší, nejvíce je potkáte všude tam, kde se hraje trampská a country písnička – tzn. v hospůdkách, u ohňů, nejrůznějších country bálech či výročí toho či onoho trampa. Prostě všude tam, kde je fajn a více než o velké umění jde o dobrou zábavu, zpívání a pohodu umocněnou kamarády a přáteli.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010