Poslouchat country znamená žít country . . .

Svátek sv. Patrika se blíží

01.03.2012 11:53

17. března se jako každý rok na chvíli zastaví čas a celý svět se díky Irům a jejich svatému Patrikovi obarví celý na zeleno. Irové po celém světě totiž slaví jeho svátek. V den svatého Patrika pak vše, co jen bude možné, zabarví do zelena. Pivo, jídlo, oblečení, pomalované tváře.

Spousta z Vás již asi ví, že den svatého Patrika je oblíbený irský svátek, který si našel své příznivce po celém světě, Českou republiku nevyjímaje. Jeho symbolem je zelený trojlístek. Slaví se různě od slavnostních pochodů, irské hudby a tradičního tance, až po oblékání se do zeleného, barvení piva, pečiva a všeho možného na zeleno. 

Při této příležitosti se koná řada akcí. Praha bude hostit je 15. ročník festivalu s přízviskem St. Patrick Rocks Prague, který se  v průběhu let stal lákadlem nejen pro Iry žijící v Praze, ale pro všechny Pražany. Festival bude probíhat od 15. do 18. března 2012    v irských hospůdkách James Joyce Prague´s Cosy Irish Pub a Caffrey´s Irish Bar. Návštěvníci se mohou těšit na velký koncert několika irských kapel, které vystoupí na hlavním pódiu na Staroměstském náměstí  17. března. Jako hlavní host dorazí do Prahy na pozvání organizátorů letošního ročníku Franka Haughtona a Česko-irské obchodní organizace  přední irská rocková skupina Aslan která vystoupí 16. března v Paláci Akropolis.

V pátek 16 března v Paláci Akropolis vystoupí jako hlavní host přední irská rocková skupina Aslan.  Své jméno získala podle  lva z knih C. S. Lewise, jehož příběhy znají miliony diváků po celém světě díky úspěchu filmu Letopisy Narnie:  Lev, čarodějnice a skříň. Kapela letos oslaví již 30. výročí od svého vzniku. Od dob založení hráli po celém světě s mnoha proslulými skupinami a zpěváky (jako třeba Sinead O´Connor). Jako  "předskokan"  skupiny Aslan vystoupí Dave Morrissey & The Studio 65 Band, které již dobře známe z předešlých let.

V sobotu 17. března od 14.30 proběhne na pódiu na Staroměstském náměstí velký koncert – začíná se tradiční irskou hudbou, během odpoledne se na podiu vystřídá několik skupin a pokochat se budete moci i pohledem na tradiční irské tance. Koncert vyvrcholí ve večerních hodinách trochou rockové hudby.

Své zelené dny má ale i Ostrava – Irský kulturní festival je směřován na stejné datum. V 5adě ostravských hotelích se nabízí irské meny, bude řada koncertů. Vše podstatné najdete na stránkách festivalu či jeho profilu na Facebooku.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010