Poslouchat country znamená žít country . . .

Stupavský širák – slovenský TOP tip tohoto víkendu

20.07.2012 16:09

Stupavský širák je festival, který si vybudoval do dnešních dnů velmi slušnou pozici ve slovenských žánrových akcích. Nakonec, když se podíváte na programový list pátku a soboty, jedná se o přehlídku TOP hvězd české a slovenské žánrové scény.

Stupava je jen skok od Bratislavy, takže se dá očekávat i přes dražší vstupné, že bude mít festival plno. A nakonec pokud vyrazíte z Brna po dálnici na Blavu, tak jste ve Stupavě z necelé dvě hodinky i s pasovou kontrolou. Samozřejmě Eura je mít třeba s sebou a budete jich potřebovat minimálně padesát. Ale vystupující jsou koncentrování do velmi výživného roztoku, který je nasycen na 110 %.

Nějaké moc detaily se k festivalu a jeho historii nedočtete, první ročník byl v roce 1991 a od roku 1995 má festival podobu, která je shodná s tou letošní. Je-li info pravdivé a byl-li Širák každý rok, což jsem nikde nenašel, koná se letos 22. ročník, ale stránky tento fakt neupřesňují. A ono je to vlastně jedno. Dneska je to plnokrevný festival, kterému v rozpočtu peníze jistě nechybějí.

Sám jsem byl na festivalu asi 3 x, ale vždy v jeho počátcích, kdy nebyla cena tak vysoká a dostupnost příznivá ještě za slovenské kačky. Když se podíváte na dnešní nabídku, dojtete k číslu cca 200 účinkujících a to je pořádná porce. Jen organizátorů bude stejně, takže ikdyby nepřišli diváci a posluchači, bude areál slušně zaplněn.

Festival začíná dneska 20. července 2012 od 17,00 a programový play list se blýská samou hvězdou žánru – dramaturgicky je to country - bluegrassový a folkový večer. Green Way, Bukový masív a DT s Robertem Křesťanem – blok country bluegrassový vystřídá Pacifik, Žalman a spol. tedy tramsko folková vložka a znovu se jede v country stylu dále – Tomáš Linka a Přímá Linka, Poutníci a Nový Rownák.

Sobota začíná již od 11.00 hodin a opět se jedná o přehlídku známých kapel s postupnou gradací až po taháky prvního stupně – Alana Mikuška a AM bandu nebo Kamelotu, Wabiho Daňka, Taxmenů, Copu, Schovanek či slovenských pecek – ryvolovských Pekaringo a nebo country BG kapelu The Colt. No prostě paráda za 18 Euro.

Festival, který na vystupujících nešetří. Takže pokud jste to nestihli letos, příštírok si poznačte červenou tužkou do kalendáře již po tomto víkendu. 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010