Poslouchat country znamená žít country . . .

Stodola Michala Tučného – 24.08. – 25.08.2012

16.08.2012 11:59

Stodola Michala Tučného je každoroční vzpomínání na tohoto známého a stále asi nejoblíběnějšího českého zpěváka country písní.

Letos se koná 15. ročník a opět v Hošticích u Volyně. Místo, kde Michal Tučný žil v závěru svého života a kde je taktéž na hoštickém hřbitově pochován.

Sám Michal Tučný byla osobnost, která měla mnoho rovin a v tomto ohledu je nejlépe si přečíst jeho autobiografickou knihu – A vzpomínky ty nemůžeš si zout, kde ve vzpomínkách jeho ženy Marty Novotné a celé řady blízkých přátel a kolegů je Michal představen takový, jakým skutečně byl.

V knize se dozvíte řadu zákulisních věcí z Michalova života a to jak soukromého, tak muzikantského a možná objevíte informace, které jste dosud nevěděli. Určitě všem fandům, kteří to ještě neudělali doporučuji, knihu si přečtěte!

Festival Stodola Michala Tučného je koncipován jako jedna velká vzpomínka na Michala a to v sobotním programu. Vystupující zpívají písně, které známe z repertoáru Michala Tučného a vše vrcholí galavečerem.

Hlavnímu festivalovému dni bude již tradičně předcházet páteční rozjezdová párty. Ta nabídne koncert skupiny The Moonshine Howlers, jejímž vzácným hostem bude i dcera Michala Tučného Míša. Hlavní náplní pátečního programu však bude tradiční soutěž amatérských a poloprofesionálních kapel a interpretů o Cenu Michala Tučného.

Začíná se tedy v pátek 24.08.2012 od 16,30 hodin, kde se utkají přihlášené kapely do soutěže a do té byli sestavy nominovány samotnými posluchači a částečně vybráni odbornou porotou. Letos se v soutěži utká celkem šest soutěžících, specifikum samotné páteční soutěže je skutečnost, že o vítězi rozhodují ryze diváci a vítěz obdrží Michalův kamenný klobouk. První dva si pak zahrají i v sobotu.

V průběhu sobotního programu se návštěvníkům festivalu představí např. Věra Špinarová, Petr Spálený, Allan Mikušek, Xavier Baumaxa, nebo skupiny Greenhorns či Buty.  Večerní program bude již tradičně patřit písním Michala Tučného, které si do Hoštic přijedou zazpívat například Pepa Vojtek, Tomáš Klus, Monika Absolonová, Ondřej Hejma, Tomáš Trapl, Honza Vyčítal, Tomáš Linka, Allan Mikušek s dcerou Natálkou a celá řada dalších.

Sobotní program v letošním ročníku dozná jednu významnou změnu. Sobotní večerní galaprogram se má odehrát v modernějším country soundu. Známé písně Michala Tučného poprvé na festivalu zaznějí v modernějším pojetí pražské formace BlueGround, která na hoštickém podiu nahradí skupinu Tučňáci. Kapelu jsem zde na stránkách představil několikrát včetně upoutávky na jejich nové CD Láska a alkohol.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010