Poslouchat country znamená žít country . . .

Říjnové notování bude i na webu ! Panečku další posun k pořadům on-line mimo TV

30.09.2010 09:03

Soutěžní klání s názvem Notování, jehož VIII. ročník právě započal v září přinese zcela nový pohled pro všechny ty, kteří se nemohou zúčastnit a nebo jsou mimopražští. Tato soutěž, která představuje řadu nových a staronových interpretů je unikátní tím, že dává příležitost a srovnání pro řadu kapele a písničkářů. Nehledejte zde komerční jména a nebo jména muzikantů, kteří se muzikou uspěšně živí a vystupují 20 x měsíčně. Na druhé straně zde objevíte neméně dobré muzikanty, ba co více mnohdy mnohem lepší a to jak po stránce muzikantské, tak po stránce autorské, kteří zatím zůstávají skryti komerci a publicitě.

Hlavně pro ty, kteří na obligátní otázku, koho znají z folkové, country či bluegrassové scény a nebo jako písničkáře odpovídají vždy stejně . . .  bratry Nedvědi, Jarka Nohavicu a Rangers. Přátelé, hudební scéna je dneska jinde a Notování Vám ji může velmi přiblížit.

Od dtruhé koncertu můžete soutěžní klání sledovat i na internetu. A tak se tento počin zapíše jako jeden z prvních pokusů, jak nahradit pořady a jiné akce, které dneska žádná z TV nevysílá a nezařazuje, ba naopak cíleně vyřazuje z programových schémat.

Bude tato cesta cestou novou a přinese něco pozitivního ? Uvidíme ! Každopádně 07.10. 2010 nalaďte Notování přímo na webu.

A dále pozvánka přímo z pera organizátorů . . .  cituji

aPřed měsícem odstartoval 1. základním kolem na nové scéně v budově Music City v Praze 9, kousíček od metra B Českomoravská, již osmý ročník písničkové soutěže Notování. Ani jsme se nenadáli a na dveře klepe 7. říjen 2010 a s ním 2. základní kolo, které bude mít vedle soutěžní části i velmi zajímavého hosta, a které přinese zásadní novinku, o které se dočtete v závěru článku.

Soutěžní část večera je tentokrát výhradní záležitostí mimopražských muzikantů! Nejvzdálenějším soutěžícím bude skupina Netřísk, která přiveze svůj poetický folk až z Divokého Západu (Čech), přesněji z Chodova u Karlových Varů. Rovněž od západu se do Prahy přiřítí plzeňské folkové uskupení Růže v trní, ve kterém působí Dan Švec, kterého známe z prvních ročníků soutěže.

Na severovýchod od Plzně se krabatí pohoří Brdy, ze kterého dorazí dvě kapely z městeček úzce spjatých se jménem spisovatele Jana Drdy. Ze vzdálenější Příbrami, kde se Drda narodil a věnoval jí svůj román Městečko na dlani, přijede „irská“ kapela Bylo nás šest. Z o něco bližší Dobříše, kde prožil Drda poslední roky svého života, přijede trio Naopak, které, podle toho co o sobě uvádí na Bandzone, hledá cestu ke spojení folku a trampské písničky s rockovými prvky.

Stejně daleko jako Růže v trní, ale ze severní strany, to bude mít Jan Ostrov z Jablonce nad Nisou a zhruba poloviční vzdálenost urazí od východu Standa Haláček* z Kostelní Lhoty u Sadské. Tito dva muzikanti, a také host večera, nastoupí na scénu jako sóloví písničkáři. (Soutěžící označení za jménem hvězdičkou již v Notování soutěžili, ostatní si zaNotují poprvé.)

Hostem 2. základního kola Notování bude bard magické vlastivědy v písních, guru skupin Majerovky brzdové tabulky a 29 Saiten a člen sdružení Osamělých písničkářů Petr Linhart, tentokrát v roli, kterou mu přiznává název posledního ze jmenovaných společenství. Ve svém vystoupení představí nové autorské album Autobus do Podbořan (2010) i starší Sudétu (2007) a určitě dojde i na jiné písničky. V Petrových vystoupeních bez kapely, pouze s elektrickou kytarou, vynikají jeho texty plné tajemna, skýtající značný prostor posluchačově představivosti. Zejména romantické duše se mají na co těšit.

Naprostou novinkou tohoto kola, která by se měla stát stálicí VIII. ročníku Notování, je přímý přenos celého večera webovou kamerou. Takže od 7. října 2010 mohou Notování sledovat i ti, kteří se z jakýchkoliv důvodů do sálu Music Hall v 1. patře budovy Music City v Ocelářské ulici č. 39, nedostanou!

Přenos si můžete na svém počítači zapnout v 19.30, kdy začínáme i na živo. Prožít koncert v jeho dějišti a moci ovlivnit výsledek soutěže formou diváckého hlasování, které bude nadále probíhat pouze v sále, je každopádně lepší, než sedět doma u monitoru. To vám ale určitě nemusíme připomínat a jistě se můžeme těšit na vaši živou účast na živém koncertě.

Pořad můžete naladit 07.10. 2010 na adrese 

www.jamstage.cz

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010