Poslouchat country znamená žít country . . .

Regionální muzikanti

20.05.2012 12:13

Žánrová muzika má jádro svých fanoušků spíše směrem ke starším ročníkům, kteří pamatují dobu nesvobody a všechny ty Porty a vystoupení žánrových kapel a písničkářů, ve kterých se hledala skrytá sdělení a narážky směrem „ke společnému nepříteli“.

Když se dneska člověk brodí bahnem „dnešních politických výkalů“, všech těch postaviček, lobistů a politiků, kteří se pod rouškou „vše pro lidi a blaho budoucích generací“ obohatili na úkor nás všech obyčejných a ostatních, přijdou mne tyto doby ještě jako „zlaté“.

Ano, dneska může Tomáš Klus, Jarek Nohavica či Honza Žamboch a celá řada dalších veřejně pranýřovat poměry v zemi, lidé se mohou srocovat a kritizovat, zesměšňovat a dělat si legraci z vládnoucí garnitury, ale to je tak jediné, co lze dělat. Mafie prorostla celým vládnoucím spektrem a dnes je jedno, kdo státu velí. Může tam být „člověk ze zlata“ je vždy jen jedno řešení, pokud rozhoduje tento člověk o tom či onom. Dostane „návštěvu či telefon“ a možnost vybrat si – ber a nebo jdeš do kytek, v tom lepším případě na několik let do vězení. Vezmeš-li, budeš skákat, jak pískáme a když se rozhodneme tě potopit, tak tě potopíme. A když se podíváte, kolik politiků, lobistů a dalších je ve vězení či pod kytkama, pak k těm ostatním si doplňte poslední řešení.

Pokud si myslíte, že současná kauza Rath je jeho osobní selhání, lžete si do kapsy. Rath je jen figurka na šachovnici moci, pešák, kterého se zbavili, když si začal vyskakovat. Pravda pěšák se zlatým tělem oproti nám všem ostatním, ale pouze zase jen pěšák. Nevěříte? Čtěte a sledujte, třeba knihy pana Kmenty a nebo jen knihu Mafie v Praze a vše konfrontujte s realitou doby. Historii akcí najdete na webu - moc doporučuji stránky, kde je vše přehledně seřazeno - zde.

A pak si odpovězte, protestsongy sice můžeme, ale jinak nic (když stávkujeme, je to pár tisícovek, ostatní jen remcají doma či u piva). V pointě je nakonci jen beznaděj a snaha urvat si pro sebe těch pár drobečků a věřit, že člověk přežije neustále seškrtávání rozpočtu a všech těch peněz, které měly pomáhat potřebným. Došly peníze, seškrtáme další výdaje, potřební si nějak pomohou a když ne, koho to zajímá? A když začne, uděláme aférku kolem pěšáka, lidi si mají o čem povídat a my vládneme dále. A nebo že by? Muzikanty určitě – čti zde a poslouchej. Třeba píseň vláda.

S tituly z Plzně rozhodujeme o dotačních penězích z EU, vypracováváme umělé projekty a inkasujeme. Sice až to praskne a EU peníze zpětně nevyplatí (vždy se vyplácí až zpětně a na 70 % již zrealizovaných a proinvestovaných projektů ještě vyplaceny nebyly), nahrneme všechny tyto projekty do kyblíčku dluhy (Operační program Doprava by mohl vyprávět) a předložíme státnímu rozpočtu. Pak nastoupí lobby bank (mafie jinak), vládní činitelé seškrtají dalších 100 miliard, udělají smutné oči v TV a jede se stále dopředu. Občan šetří, tak mu zvednem ceny energie, DPH, daně za všechno včetně té spotřební a jedeme dále. Český člověk vydrží vše. A tak i ti Řekové zadlužení na sto let dopředu se mají ve finále lépe.

Tak to byl jen lehký odskok k tomu, že nás kdysi stačila sjednotit píseň, narážka, dneska již asi nic.

Přesto, že žánr skomírá, máme stále dost kapel a muzikantů, kteří se žánrové muzice věnují a to zcela zájmově, bez nároků na odměnu. Někdy mám pocit, že ale všech těch akcí se účastní již jen tito muzikanti. Na mnoha festivalech pak účinkující tvoří i většinu návštěvníku společně s pořadateli. Mohl bych jmenovat i akce, které dělají muzikanti pro muzikanty, neb jiní návštěvníci prostě nepřijdou. Na specializovaných webech se taktéž objevují jen tito lidé, diskutují mezi s sebou a tak se široká veřejnost smrskává na širokou paletu lidí, kteří se muzice sami aktivně věnují.

I letos jsem zažil řadu akcí, country bálů a bálečků, kde návštěvníci z lidu nebyli, jen lid muzikantský. Asi se budoucnost bude odvíjet směrem, bavíme a hrajeme pro sebe a jiné hudebníky.

A kapel je hodně. Stačí jen projít internet a zadát pár sofistikovaných slov a hned Vám vyběhne paleta kapel, tu známnějších, tu méně známých a znáte to, v každém regionu je jich celá řada. Internet dnes dává možnost mít své stránky či profil (Bandzone, Facebook) každému, k nahrání skladby a natočení videa dnes stačí základní vybavení.

Když jsem si procházel tyto odkazy, rozhodl jsem se v těch našich regionálních si udělat trochu pořádek a vyfiltrovat je od těch všech ostatních. Proto na stránkách vlevo na hlavní straně odedneška najdete odkazy pod nadpisem regionální kapely. Stačí se prologovat, číst a mrknout třeba na odkaz -  koncerty, kde hrajeme a podobně. Narazíte tak na spoustu akcí, o kterých se jinak jinde nedovíte.

Dneska začínám a do odkazů dávám prvních patnáct regionálních kapel.

Máte kapelu a hrajete v regionu, pošlete svoji vizitku, odkazy a budete s radostí zařazeni.

A nebo jste jako čtenáři narazili na regionální kapelu, pošlete odkaz na jejich stránky či profil, rád doplním.

Podjezd Zlín

Hazard Zlín – Otrokovice

B.P.T. Zlín

Telegraf Uherské Hradiště

Pass Zlín

Country Náhoda  Němčice - Vrchoslavice

Gympleři Vsetín

Vrkoč Vsetín

Dareband Vsetín

Rančeři Velatice – Brno

Grassband – Karolinka

Country míza – Vsetín a Hranice

Přátelé – Olomouc

Freďáci – Zábeštní Lhota – Přerov

Špunt - Přerov

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010