Poslouchat country znamená žít country . . .

Příbramský Huntík

19.09.2010 11:01

Příbramský Huntík poprvé bez svého zakladatele

Na konci srpna jsme publikovali smutnou zprávu o odchodu Zdeňka Hejkrlíka ukončenou pozváním na Příbramský huntík, který proběhl 11. září 2010 jako memoriál svého zakladatele. Nyní přinášíme zprávu o tom, jaké toto setkání bylo.

Je to už patnáct let co Zdeněk a jeho žena Jana Huntík vymysleli a ve spolupráci s kamarády uspořádali první Příbramský Huntík. Od té doby Hejkrlíkovi připravili třicet půlročníků regionálního festiválku, na kterém časem vyrostla řada nadaných muzikantů a několik dnes již renomovaných kapel. Zimní Huntíky, které jsou již přes deset let předkoly oblastní Porty v Komárově, probíhaly v různých příbramských sálech, nyní je už delší dobu jejich sídlem Malá scéna Divadla Antonína Dvořáka v Příbrami.

Letní Huntíky pod širým nebem se po mnoho roků odehrávaly v Lesním divadle Skalka nad Novým Podlesím u Příbrami. Až pro ten poslední, který Zdeněk připravoval na 11. září, zvolil a velmi šťastně, K-farmu v Žežicích. Snem Jany Hejkrlíkové bylo oslavit na Huntíku, po programu, v Saloonu Tatanka přímo na farmě, pětapadesáté narozeniny svého manžela. Toho už se ale Zdeněk nedožil. Po pětiletém statečném boji s vražednou chorobou zemřel 27. srpna.

Program jubilejního třicátého půlročníku festiválku zahajoval v časném, slunném odpoledni svými písničkami Luboš Hrdlička, Zdeňkův celoživotní kamarád a před léty spoluzakladatel Nezmarů. Po něm uvedli tradiční moderátoři Huntíku, Prcek a Cvrček, řadu dalších vystupujících.

Z kapel, které si na Huntíku vysluhovaly svoje muzikantské ostruhy, to byly Ginevra (v prvních půlročnících spolupořadatelka Huntíku), Přelet M. S., Bylo nás šest a Ježkovy voči, které zde hrávají od skautských let a začátků festiválku.

Zahrála i Zdeňkova domovská kapela Maděra, která, včetně zpěvačky Jany Hejkrlíkové, odchod svého kapelníka statečně ustála a předvedla velmi kvalitní vystoupení. Radost početnému publiku udělali i v kraji velmi oblíbení Jakub Kořínek & Katka Misíková, Jerry & dcerry, stejně jako Jirka Řehulka, duo Erikem a trio Ašpak.

Jako divák se zúčastnil a přesto u několika vystupujících s foukací harmonikou zahostoval Petr Vašina ze skupiny Petr, Otto a já. Objevili se i další muzikanti, kteří se, cestou z jiných štací, přijeli se Zdeňkem v tichosti rozloučit.

Za všechny jmenujme Verunku a Luboše Stráníkovi, Jardu Matěje Matějů, Vojtu Zíchu a Tomáše Berku z jeho Druhé mízy. Mezi vystupujícími tentokrát – a žel už navždy – výrazně chybělo duo Jana & Zdeněk manželů Hejkrlíkových, ale sestřih jejich písniček, promítaný na konci programu, sklidil několikaminutový skandovaný potlesk…

Po něm poděkování Jany Hejkrlíkové a její zpěv do ticha vlahé noci, bez mikrofonu a bez hudebního doprovodu… Oficiální část programu uzavírala tradiční společná lidovka Na rozloučení, mý potěšení, všemi zpívaná s jistotou, že Huntík jede dál, že za půl roku se v Příbrami sejdeme zase.

 

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010