Poslouchat country znamená žít country . . .

Předzahrada - Lipník nad Bečvou již ve čtvrtek

28.06.2010 22:43

V redakční poště skončila pozvánka Blanky Tornádo Prudilové (alias Pupkáči) na Předzahradu v Lipníku, tak předkládám jako pozvánku i Vám část zprávičky, hlavně informace kolem kapel, které je možno slyšet a vidět.

cituji . . .

Letošní předZahradní hudební koktejl v Lipníku nad Bečvou je namíchán z těch nejchutnějších ingrediencí. Posuďte sami:

Irish Rose (Košice) je vynikající slovenská kapela, hrající irský folk. Klasický repertoár v současnosti obohacují i o vlastní skladby. Můžete se těšit na skvělé housle, příčnou flétnu, akordeon, kytaru a výborný zpěv. Loni získali Krtka od diváků na jubilejním 20. ročníku Zahrady a jejich hvězda strmě stoupá! (www.irishrose.sk)

Epy de Mye (České Budějovice) je „nevyléčitelná hudební choroba šířící se rychlostí zvuku“, jak o sobě říkají. Příjemný autorský folk v podání výborných muzikantů a zpěváků je potěšením pro ucho, oko i srdce. V Lipníku se představili prvně v roce 2008 jako držitelé Krtka z roku 2007. Od té doby posbírali neuvěřitelné množství dalších úspěchů a vydali krásné CD Stopy nezmizí. Nechte se nakazit! (www.epydemye.cz)

Marien (Pardubice) je další veleúspěšná folková formace. Po rozpadu slavných Poupat se pod vedením Víti Troníčka vydali svou cestou, lemovanou spoustou úspěchů a hlavně radosti z muzicírování, kterou neskrytě prožívají při každém hraní a krásně přenášejí i na posluchače. Mužská podmnožina Marien se předloni v Lipníku představila na předZahradním koncertě jako součást severočeských Stráníků. (www.marien.cz)

Sova & Slamák (Ostrava) prošli konkurzem do nejužšího finále a budou se ucházet o krtčí přízeň. Je to dvojice samostatných písničkářů, kteří hrají spolu. A spojením těchto dvou zajímavých autorských osobností vzniká velmi osobité duo, které se úsečnou ostravštinou vemlouvá do hudebního povědomí vtipně, chytře a hlavně příjemně. A na to Krtek slyší! (www.sovaslamak.cz)

Alibaba (Horka nad Moravou) je dalším zástupcem těch, kteří na své krtčí vavříny čekají. Postupem času kapela vykrystalizovala jak co do složení, tak co do zaměření ve vynikající, zapamatovatelné a nezaměnitelné trio výborných muzikantů s originální autorskou tvorbou Mirka Vepřka. Blues a swing v jejich podání je tím, co kaviár pro gurmána. Držíme palce, ať Krtkovi chutná! (www.skupina-alibaba.com)

Žamboši (Vsetín) budou skutečným vrcholem letošního předZahradního koncertu. U nich doma bydlí nejen Krtek od roku 2003, ale také dva Andělé: ten první s přívlastkem 2006 za CD To se to hraje…, ten druhý s přívlastkem 2009 za CD Přituhuje. Víc desek a Andělů nemají. Zatím.

Loni na předZahradě v Lipníku se jim líbilo natolik (Jan a Jiří si s chutí zahráli Šachy Pavla Tasovského za pódiem), že stáli o to hrát tu letos znovu. Velká čest pro Lipník, protože Stáňa a Honza Žambochovi spolu s fenomenálním perkusistou Jiřím Nedavaškou tvoří folk-jazzovou formaci, jaká u nás nemá obdoby. Stmívání na krásném lipenském náměstí v jejich společnosti bude nezapomenutelným zážitkem…

(www.zambosi.cz)

Koncert pořádá SVČ ve spolupráci s městem a agenturou FM production. Uvádí Blanka Prudilová, občerstvení i posezení zajištěno, vstup volný. V případě opravdu silného vytrvalého deště se celé koná v sále kina Svět na Novosadech.

Letošní koncert PředZahrady se na lipenském náměstí odehrává naposledy. Od příštího roku se akce přestěhuje na zámecké nádvoří, kde po rekonstrukci západního hospodářského křídla zámku vzniká další klidová relaxační zóna, vybavená vším potřebným a vhodná k příjemným kulturním setkáváním. Podmanivé prostředí zámeckého parku vytvoří krásné muzice příhodnou kulisu…

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010