Poslouchat country znamená žít country . . .

Porta v Řevnicích - 44. ročník již pozítří

23.06.2010 06:25

44. ročník největšího soutěžního festivalu v oblasti trampské, folk a country hudby se bude konat 25. – 27. června 2010 v romantickém prostředí Lesního divadla Řevnice u Prahy.
Uskuteční se zde České národní finále festivalu PORTA, kde se mezi sebou utkají vítězové oblastních kol: Pětník z Prahy, Frýda & company z Plzně, Štastní a veselí z Prahy, Hana Vosátková z Liberce, Bob a Bobci z Hrobu,  Netřísk z Chodova, Kekit a Sqadra ze Strakonic, Klára Šimková a Markéta Hávová z Batelova, Špunt z Přerova, D.N.A. z Brna, Alibaba z Horky nad Moravou, Dobrá poloha z Ostravy, Aku z Adamova
Patronem letošní řevnické Porty se stal Jaroslav Samson Lenk, což mu umožňuje kromě hudební záštity také možnost doporučit a nanominovat  k vystoupení některého z nadějných písničkářů, kteří se nedostali přes síto celostátních kol do Českého národního finále.
Vítěz Českého národního finále získá tradiční keramickou Portu a k ní několik kvalitních cen, jako je kytara, nahrávka ve studiu, videoklip z vystoupení v Řevnicích. Tři vítězové budou nominováni na Mezinárodní Portu v Ústí nad Labem a doporučeni k účinkování na dalších festivalech jako např. Folkový kvítek, Trampský širák, Jihočeské zpívání.
Český rozhlas Praha letos opět nahraje soutěž i vystoupení hostů. Dvoranu slávy bude nově vysílat v neděli živě. Na Country Radiu se mohou posluchači těšit na živé pořady Porta na Country Radiu.
Porta již dlouho s citem překračuje žánrové hranice folku, country nebo trampských písniček a tak se zde setkáte i s osobnostmi jako Jaroslav Svěcený, Štěpán Rak či Mirek Kovářík.
Z programu:
V pátek 25.6. uslyšíte mimo jiné Vlak na Dobříš, Tempo di vlak, Wabiho Daňka a Štěpána Raka
V sobotu 26.6. nevynechte vystoupení Marien a vítěze Folkového kvítku. Dále si počkejte na Spirituál Kvintet, vítěze Porty 2009 – Zdeňka Hamříka, K.T.O., Jaroslava Svěceného, Mirka Kováříka, Ivo Jahelku, COP, Epy de Mye a Kvokál.
V neděli 27.6. se na Portě objeví Tomáš Linka, taneční skupina Caramella, Rangers Band, vítěz Porty 2008 Xindl X, Madalen, Karel Plíhal, Robert Křesťan a Hradišťan se souborem Notičky z Řevnic.
Vyvrcholením letošního ročníku Porty bude kromě vyhlášení vítězů i nedělní speciální koncert Hodina Hvězd, kde zahrají a zazpívají Wabi Daněk, Stráník a spol., Tony Linhart, Jaroslav Samson Lenk či Helena Maršálková. Kdo hledá romantiku, skvělou hudbu, dobré jídlo a milá překvapení - najde vše na Portě v Lesním divadle v Řevnicích.
Kromě samotného koncertování se Porta zapojila do akce „Zasaď strom, ať máš kyslík na zpívání“, ve které pomáhá s výsadbou lesa v Řevnicích.
Město Řevnice najdete u toku Berounky při svazích brdských Hřebenů, 9 km jihozápadně od hranic Prahy. Jde o oblíbené letovisko, ale i vyhledávané bydliště lidí se zájmem o přírodu a romantickou krajinu.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010