Poslouchat country znamená žít country . . .

Petr Kalandra Memory Band a Oskar Petr - Ogar 23.10. 2010

18.10.2010 18:31

Pozvánka od Pavlínky  . . . . 

Petr Kalandra Memory Band a Oskar Petr

Pětice výtečných muzikantů Vás přenese o několik let zpět, kdy všichni chtěli táhnout za zakázaný provaz, ale jiným směrem než jim bylo určováno.

Hostem večera je Oskar Petr. Skladatel, textař, zpěvák, fotograf, publicista,... ale především skvělý hudebník...

Zpráva o předčasném úmrtí Petra Kalandry zasáhla v roce 1995 širokou hudební veřejnost. Odešla osobnost, která v dobách komunismu přinášela českému posluchači americký folkrock, blues ale i skvělou náladu. Dodnes si všichni Petrovi obdivovatelé připomínají jeho písně díky oficiálním nahrávkám (Marsyas, ASPM, Bluessesion I, II…) ale i díky mnoha amatérským záznamům z koncertů. Skupina Petr Kalandra Memory Band vznikla v roce 2005 jako pocta Petrovi Kalandrovi. Jejich koncerty jsou nabité hitovkami ale i méně známými skladbami z repertoáru Petra Kalandry, Marsyas nebo ASPM. Večer plný pohody a skvělých písní, které Vám připomenou, že blues má 12 taktů, který uměl každý spočítat a že všechny princezničky co jsou zklamaný už dneska ví, jak chutná solnej sloup.

 

Oskar Petr… Muzikant, který se vlastně vždy soustředil spíše na nekomerční sféru a paradoxně složil hudbu k nejpopulárnější písni našich luhů konce minulého tisíciletí? písni Medvídek, která přinesla Lucii I cenu Klip desetiletí. Po osmi letech, kdy se jako interpret víceméně stáhl z české hudební scény, se OSKAR PETR vrací s novým sólovým albem Fabrica Atomica. Album produkované Milanem Cimfem vznikalo ve vyhlášeném nahrávacím studiu Sono a podílela se na něm celá řada předních českých muzikantů. Za všechny jmenujme alespoň Oldu Krejčovse, Milana Cimfeho, Marka Žežulku nebo Kryštofa Michala. Oskar Petr je mimo jiné zakladajícím členem skupiny Marsyas, Jazz Q a autor několika českých hitů. Umělecká a kulturní činnost Oskara Petra je na tuzemské poměry vskutku ojedinělá.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010