Poslouchat country znamená žít country . . .

Pardubická folková noc – 23.02.2013

03.02.2013 11:27

Pomalu se rozbíhají další akce nového roku, v mailu „přistála“ i pozvánka na Pardubickou folkovou noc, která v podtitulu nese název – První letní festival a to v době, kdy ještě kalendáři vládne únor.

Celý tento minifestival vznikl v roce 2009 v KD Dubina – Pardubice a je již dnes velmi oblíbený, což svědčí nejen plný sál, ale i velký zájem ze stran muzikantů, ať jako vystupujících, tak co by jen účastníci - posluchači. Je to takové první setkání před nadcházející sezonou, sessiony po akci jsou v Pardubicích již vyhlášené.

Festival je spojen s Východočeským oblastním kolem Porty, které se v Pardubicích bude konat podruhé. Toto spojení s festiválkem pod střechou je určitě velmi dobrým počinem. Oblastní kola Porty se již řadu let potýkají s malým zájmem veřejnosti, organizátoři spojením dvou akcí přilákají fanoušky žánru, čímž se vytvoří i důstojná kulisa pro účinkující především v soutěžní části dne.

Vše se odehraje 23. února 2013 v Pardubicích, ABC klub Na Olšinkách (vedle městských lázní), ul. Štolbova (GPS - 50°1'57.79"N; 15°46'56.18"E - Kde to je ?) a klub nabízí i možnost přespání ve vlastních spacácích včetně veškerého potřebného zázemí.

Samotné předkolo Porty bude zahájeno v 11,00 hodin a mělo by trvat cca do 16,00 hodin. Podmínky účasti lze dohledat na stránkách Porty, co je v Pardubicích nové ( a co v loni vyvolalo řadu polemik) je seminář poroty s účinkujícími, zajímavým se může stát i workshop týkající se interpretace a tvorby v žánru folkové, country a trampské hudby. Porotci jsou ostřílení aktéři -  Jaroslav Moravec, Petr Novotný, Petr Michal, Víťa Troníček – co jméno, to člověk s dlouholetými zkušenostmi v žánru ať jako interpret, zvukař, muzikant, skladatel.

Samotný festival bude zahájen od 18,00 hodin a vystoupí velmi kvalitní sestavy – Slunovrat, Přelet MS, Marien a Roman Horký. Slunovrat to je především kapela manželů Šottových, Přelet MS – dnes trio zpívajícíhc učitelek, Marien není třeba představovat a Romana Horkého taktéž ne – otázkou jen zůstává, jestli vystoupí sám a nebo s kapelou.

Ale o jeho vřelých vztazích s Marieny a Víťou Troníčkem svědčí loňský rok, kdy Marieni zahráli Romanovi na jeho svatbě, posléze vystupovali na výročním koncertě Kamelotu v Lucerně jako hosté, prostě vazby tu jsou. Vše průvodním slovem zastřeší Míra Ošanec.

V Pardubicích poslední léta ukazují, že tyto akce dělat umějí a dělat chtějí, bez ohledu na krizi se vždy podaří přilákat dostatek muzikantů a následně i diváků.

Na závěr je slíben muzikantský session, který končí vždy až na druhý den.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010