Poslouchat country znamená žít country . . .

Pár tipů na víkendy až do konce prázdnin

16.07.2013 13:59

Pokud jste navštěvovali webové stránky v loňském roce v tuto letní dobu, nacházeli jste zde čtvrtek co čtvrtek tipy a výčet nejzajímavějších žánrových akcí, které se na daný víkend daly navštívit.

Stálo mne to hodně úsilí a času a nakonec i datového toku (který jsem těžce platil) – to když jsem poctivě odkazoval na každou akci tak, abyste nemuseli nic dohledávat. Nevím, jak jste informace využívali, ale letost jsem od této praxe ustoupil. Prostě nebyla zpětná vazba ani zde na stránkách ani na jednotlivých akcích, a to jak od Vás, tak od pořadatelů. Spousta nedoceněné práce.

Kalendářů, kde si našinec může najít to své, je na webu spousta, takže kdo chce, své si najde. Ale i já jsem teď na určitou dobu vypadl z rytmu. Nic méně se chystám na zbytek léta trochu dohonit zanedbané.

Náklady na cestovné jsou dneska tou nejpodstatnější položkou a tak si plánuji cestování za muzikou jen po nejbližším okolí.

Zde jsou tipy, které si nenechám ujít.

Již tento víkend jsou v regionu hned dvě akce, které stojí za úvahu – Festiválek na Kopečku v Lukovečku letost oslaví již pátý ročník. Za akcí stojí nadšenci z Lukovečku v čele s bývalým kapelníkem skupiny Taurus a muzikantem dalších bandů, dneska ho spíše najdete za zvukařským pultem - Bohdan Ticháček. V sobotu 20. července od 15,00 hodin zahajuje KAPR – pokračuje Hazard a Jazzbook, sestavy muzikantů Zlíňanům dostatečně známé. 

Kofe a Vlna již taky nejsou nováčky a dále zlínský Podjezd, který uvede hlavní hvězdu večera Druhou Trávu s Robertem Křesťanem. Vše je proloženo šermířskými kousky a ohňovou show a na závěr večera zahrají Gympleři country bál.

Akce bude nabita dobrou muzikou a především známou zlínskou bandou muzikantů country a bluegrasového ražení, takže to bude večer určitě ještě plný překvapení. Organizátoři nabízí i dopravu tam i zpět z nejbližších destinací, takže auta můžete nechat doma a vyrazit jen s placatkou.

Tento víkend ale běží i jiná skvělá akce, tradiční Country Vojtěchov, který nabízí vyžití již od pátku 19.07. Krásná příroda, spousta hřibů, hospoda u Mohykána, stanovací louka hned vedle a především spousta skvělých kapel.

Příští týden – 27.07. další známá akce - Amfolkfest, již XVIII. ročník v prostorách zahrady, ale i další reálie - pulčínské skály, hospoda u Wiliho a hraní až do rána. Začíná se již od 12,00 hodin a končit se bude opět country bálem.

Další víkend – 2.08. a 03.08. Vás přivítá 15. ročník asi největšího regionálního festivalu – Starý dobrý western v areále letního kina a hospody u Mokrošů na Bystřičce. Dva dny nabité country a atmosférou tisíců návštěvníků.

Ani další víkend Vám nedá oddechnout – v sobotu 10.08.2013 proběhne zase v našem okolí Žalmanův Kyjov, letos nabitý hvězdami – Marien, Old Boys Poutníci, Petr Bende, Hradišťan, Žalman a jeho spol. a Kamelot ve starém složení.

A další víken 17.08.2013 tu máme Tovačovský Portál a nebo Dřevohostickej Folkáč a opět je z čeho vybírat.

A závěr prázdnin obstará Mohelnický dostavník ze svojí třídenní smrští kapel a muzikantů. Již Bouzov nabízí kvalitní zahájení – Stráníci a Nezmaři – co lepšího si na úvod přát!!

Tak vybírejte, plánujte, je z čeho!!!

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010