Poslouchat country znamená žít country . . .

Open BG Jam - bude někdy i ve Zlíně ?

07.06.2010 10:25

Koncept otevřených jamů sdružuje bluegrassovou komunitu a každému něco dává - kdo není členem kapely, má možnost si brnknout v prostředí, které systém hry v kapele blízce připomíná. Kdo je vynikající hráč, může zde najít hráče na své úrovni i potenciální studenty, které chce učit. Pro začátečníky nabízí otevřený jam možnost výběru učitele, případně někoho, kdo pomůže neocenitelnou radou.

Pro ty, které by nikdy dříve nenapadlo, že naučit se hrát na bluegrassový nástroj je možné kdykoli, v jakémkoli věku, a že s pomocí nových přátel je to docela jednoduché, jsou otevřené jamy vstupní branou do světa bluegrassu. Pro všechny z nás to znamená možnost nalezení nových přátel a společného plánování dalších jamů podle úrovně, blízkosti či přátelství...

Zkrátka a dobře, otevřené jamy jsou tím, co dnes hýbe českým bluegrassem, a možná taky něčím, co s vaší pomocí pomůže nahradit to, co dnes v českém bluegrassu mnoha lidem chybí, a co je často předmětem oprávněné kritiky.

Otevřené jamy probíhají už ve čtyřech městech - v Praze, v Brně, v Hradci Králové a od nynějška i v Českých Budějovicích. Věřím, že se brzy přidá i Plzeň a Jihlava.

A pro ty, co to nemáte daleko do Českých Budějovic se teď otvírá další možnost přijít si zahrát, pozvánka na další Open Jam je zde

Ve středu 16. června 2010 se bude v restauraci na Kapličce (Husova třída 627/35, České Budějovice) poprvé konat "Open BG Jam České Budějovice". Je to další pravidelný nekuřácký jam v populárním formátu tzv. "otevřených jamů". Jam se bude konat jednou měsíčně a je podporován budějovickou kapelou The Giant Mountains Band. Do doby, než se ustálí jeho pravidelnost, sledujte informace na zde na bgcz, také na folktimu, na kalendáři bačr nebo v Google kalendáři bluegrassových jamů, který je uveden například na stránce tohoto jamu na facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Open-bluegrass-jam-Ceske-Budejovice/119290391426406?v=wall).

bgcz.net je mediálním partnerem festivalu Bluegrass večer Fest

Další informace: pokud vlastníte účet na gmailu, můžete si také nastavit upozornění na jednotlivé jamy formou sms zdarma přes Google kalendář. Pokud chcete o otevřených jamech zjistit více (články, videa atd.), klikněte na "Jam session fórum" na stránce www.poruby.eu.
Přesněji: https://poruby.eu/index.php/cz/kunena-forum/9-jam-session-forum.html

Otevřený jam znamená, že je přístupný každému, kdo je ochoten respektovat mezinárodní pravidla jamování - pozvánky netřeba: jsi jedním z nás. Vítáme i začátečníky nebo ty, kdo nikoho z bluegrassové komunity neznají - zaručujeme, že na konci večera budete mít spoustu nových přátel. Jam začíná v 19:00 a trvá přibližně do půlnoci.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010