Poslouchat country znamená žít country . . .

Oldřichovický žejdlík

31.07.2012 10:51

Když jsem se v polovině července, tradičního termínu Žejdlíku zajímal, jak to letos s tímto festiválkem bude, nikde jsem nenarazil na info, že by se měl v tomto tradičním termínu konat. Přesto Žejdlík bude i letos, ale po určité době termínově trochu posunut a to na 04. srpna 2012.

Již devátý ročník se Žejdlík drží v podvědomí především místních, pro našince má kouzlo festiválku téměř za rohem, vždyť do Oldřichovic u Napajedel se dá dostat pomalu pěšky jak ze Zlína, tak z Otrokovic, tak z Napajedel.

Již úvodní baner z webu Vám ukazuje, že Žejdlíkem prošla řada známých celebrit. Bohužel již v prvních letech organizování došlo u organizátorů k rozdělení a tříštění sil a také finančních prostředků.

Sice vedle Žejdlíku vznikl v regionu další festival – OtrokoviceMajfest, ale doba ukazuje, že sdružení sil by vydalo na jeden větší a pro posluchače možná přitažlivější festival. Ale to je již minulost, podívejme se na současnost.

Poslední roky Žejdlík stavěl především na osvědčeném a finančně přijatelném modelu - hrají zajímavé regionální kapely, na večer dáme tahák a pak country bál a úspěch by měl být zaručen. Poslední rok a i ten letošní nedosáhne Žejdlík ani na tento cíl.

V programu je řada jmen, ikdyž se jejich počet „umravnil“ (alespoň v tom se pořadatelé poučili, kdy poslední dva roky mne to přišlo, že na Žejdlíku vystoupil opravdu každý, kdo o to projevil zájem) a i jejich nabídka je přece jen zajímavější a přitažlivější. Objevují se zde „středně známé“ skupiny nejen z regionu a jejich složení nabízí posluchačům určitě dobré poslouchání a i poučení a seznámení se s kapelami, které zde u nás zase až tak nemáme možnost slyšet.

Náhledem na programový list zde najdeme přece jen známější jména, model zůstává, na závěr bude country bál s regionální skupinou Návrat.

Na webu festivalu najdete i základní informace o vystupujících skupinách, což je určitě dobrá tradice, která se začíná o organizátorů prosazovat. Možnost udělat si obrázek o vystupujících kapelách bez nutnosti složitého hledání, o jejich složení a vlastně o žánru, který nabízejí, je pro posluchače určitě přínosné.

Žejdlík se tradičně odehraje v „oldřichovickém amfiteátru“, což je vlastně prostor nad vesnicí s loukou, kde se dá stanovat a parkovat a kde se celý festival odehraje. Organizátoři mají nachystanou i mokrou variantu, což se po loňském deštivém létu a nakonec i nestabilně proměnlivém letošním létu jeví jako dobrý počin.

Proč ji nemít v záloze, když to jde. Takže, bude-li pršet, na Žejdlíku nezmoknete, jen se festival z venkovních prostor přesune pod střechu místního kulturního domu.

I když je festival především pro místní a nejbližší okolí možností strávit krásný hudební večer doma bez složitého cestování, je i příležitostí pro všechny, kteří to nemají daleko. Po country bále hoří až do ranních hodin oheň, při kterém se v minulosti vždy hrálo a zpívalo dosytosti.

Je jeden velký hendikep ale Žejdlík má ještě před začátkem, a to, že se v regionu kříží termínově s dalšími tradičními akcemi. Především Starý dobrý western asi odláká hodně zlínských fanoušků. Naštěstí Zlínský Woodstok, který se v tomto termínu konal v Malenovicích se letos přesunul na 01. září. 

Tak lze Želdlíku popřát jen pěkné počasí a hodně spokojených návštěvníků.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010