Poslouchat country znamená žít country . . .

Okolo Třeboně – 29.06. – 01.07. 2012

19.06.2012 15:07

Festival před 21 lety zakládal Pavel „Bárny“ Barnáš a jak tvrdí Pavel Zajíc z Nezmarů na rozumy, jak to nejlépe udělat, se přišel poradit právě s protagonisty Nezmarů, kteří, jak se zdá, mu poradili velmi dobře a tak se leto koná již 21. ročník. Bárny je jeho dramaturgem dodnes. Opět je připravena pro návštěvníky bohatá nabídka hudebních, divadelních a dalších vystoupení včetně doprovodného programu.

Nezmaři se stali „kmotry“ festivalu, stejně tak jak se založením festivalu souvisí i založení skupiny Cimball Clasic, což se zas až tak všeobecně neví. Každým rokem tak letní prázdniny začínají hudebně v Třeboni, festival a nebo spíše multižánrová přehlídka se zde usídlila a zakořenila pevnými kořeny.

Svůj tvar a náplň se za ta léta postupně přetvářel do dnešní podoby, přidávaly se další akce a tak je opravdu z čeho vybírat.

Předně soutěž Houpací kůň.  Je to příležitost pro méně známé kapely, která našla své nové místo v zámeckém parku. Na scéně se objevují zajímavé kapely a písničkáři, vybraní z těch, kteří nás kontaktovali s přáním účinkovat na Okolo Třeboně, a z těch, kteří nás během uplynulého roku zaujali na různých soutěžích a přehlídkách. Během dne se v soutěži představí tři kapely: jednu vybrerou dramaturgové, druhá dostává divokou kartu z partnerského festivalu a třetí pošlou do soutěže diváci svými hlasy.

Dávat své hlasy můžete prostřednictvím SMS a kdože je v soutěži? Seznam najdete zde a najdete zde opravdu jména neznámá, ale těch známých je zde podstatně více.

K festivalu Okolo Třeboně už řadu let patří také  Běh Járy Cimrmana a věhlasný cyklistický závod, kde kdy a jak najdete na stránkách festivalu.

A samotný program a náplň jednotlivých dnů? Ta je pár dnů před zahájením samozřejmně známa a můžete si ji projít a nastudovat zde.

Okolo Třeboňe, to je divadlo, muzika, soutěž, autorské čtení pana Viewegha (letos má nachystáno čtení z posledního románu Mafie v Praze, který se opravdu oplatí si přečíst), sportování a především spousta zážitků a dojmů.

Z hudebních skupin se lze těšit na hraní Epy de  Mye, My3avi, Wild stick, Nezmarů, Žalmanova spolu, skupiny Jananas, ale také Třeboňské pišťce či Václava Neckáře s Bacily, skupionu Sto zvířat  a nebo Jaroslava Uhlíře s kapelou

Letošní novinkou je rozšíření festivalu i do více lokalit v historické části města Třeboně a to především do zámeckého parku. Do programu budou nově zapojeny i ukázky lidových řemesel.

O tom jak je to s tím kmotrovstvím Nezmarů či festivalu a Cimball Clasicu se můžete dozvědět přímo od Pavla Zajíce v jeho Folkovém antikvariátu z posledních dnů.

Festival však není jedinou aktivitou pořadatelského týmu. Na něj v průběhu prázdnin navazují další akce :

: 28.7. - Léto v Třeboni: první vystoupení big beatové legendy - skupiny Katapult

: 15.8. - Klasika na jihu: Václav Hudeček s komorním orchestrem Jiřího Pelanta (křest DVD)

: 18.8. - Zpátky do Třeboně:  Jan a František Nedvědovi s kapelou 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010