Poslouchat country znamená žít country . . .

Neřež & Katka Koščová – Vlakem na Kolín

27.12.2012 23:52

Nové CD skupiny Neřež jsem díky své nemoci propásl a tak info předkládám až nyní. Co je zajímavé je to, že skupina rozvinula svoji spolupráci s Katkou Koščovou a výsledkem jejich snažení je zářiové CD, které bylo natočeno a smícháno ze dvou koncertních vystoupení v Kolíně a Táboře.

Společné album je výsledkem roku trvající spolupráce, která vznikla čistě náhodou na jednom nočním jamu během festivalu Dobré Bohunice na Slovensku. Sestava má za sebou zhruba 25 společných koncertů a zdá se, že jim společné hraní jde velmi k duhu.

Na CD Neřež & Katka Koščová – Vlakem na Kolín najdete celkem 15 písní. Titulní song Vlakem na Kolín proslavil Martin Kraus a Krausberry a ve verzi Neřež se svými sóly blýskli flétnista Robert Fischmann, basista Filip Benešovský a klavírista Vítek Beneš – tedy mladíčci, kteří umožňují Vítkovi Sázavskému a Zdeňku Vřešťálovi především zpívat. Zahrají totiž na všechno a ještě si mezi sebou jednotlivé nástroje prohazují...

Dvě písničky dodala přímo Katka Koščová, takže dojde i na krásnou slovenštinu. Je to výborný song Nebotrasenie a potom především nádherně zazpívané Blues o nespavosti, kde vedle Katky exceluje i její klávesista Dano Špiner.

Předčasně zesnulou Zuzanu Navarovou se s menším nebo větším úspěchem pokoušely zastoupit zpěvačky Marie Rottrová, Klára Vytisková nebo Jitka Andrašková. Ale teprve v Katce našla kapela opravdu vynikajícího správce rodinného stříbra!

Katka zpívá neuvěřitelně lehce, s jazzovým cítěním a hlavně bez přízvuku – je to prostě česky a hezky! U Slovenky z Prešova naprosto neslýchané! Dostalo se tak na nerezovskou klasiku Kočky, Za poledne, Somrkrálka Blues, Černá voda a Já s tebou žít nebudu.

Žánrově pestrá je druhá část záznamu – jsou to písně ze současného repertoáru Neřež. Folkový trojhlas v Podivínovi, lázeňský valčík v Benátecké Vrutici, šlapající rytmika v dětské písničce o rozvodu V pořádku, erotika Hladové zdi, krásné sólo Roberta Fischmanna na low whistle v Octomilkách a kvalitní popík ve finálovce Tak ber.

Celé CD má nápaditý obal a stopáž skoro 62 minut. Co je taky netradiční – disk nebyl puštěn do distribuce a je k mání pouze na koncertech skupiny a nebo jej přímo objednat na stránkách kapely.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010