Poslouchat country znamená žít country . . .

Není možné nevzpomenout, Joni Mitchell má 68 let

10.11.2011 09:06

Říkali o ní, že je ženská obdoba Boba Dylana. Ohradila se: "Pro některé lidi jsou ženy jiný živočišný druh. Nikdo by neřekl, že Dylan je mužská obdoba Joni Mitchell.“ Tato skvělá písničkářka a malířka, kytaristka s unikátním laděním strun, se narodila jako Roberta Joan Anderson v kanadském Fort Mc Leod 7.listopadu 1943.

Joni je Kanaďanka, narodila se v provincii Alberta. Studovala výtvarné umění a od mládí velmi hezky kreslila, známá je svými návrhy obalů svých desek. Pro folkovou hudbu ji získalo studenstké prostředí a muzikant Chuck Mitchell, za něhož se i provdala. V roce 1968 nahrává svou první dlouhohrající desku.

Joni má krásný hlas s velkým rozsahem a pozoruhodnou barvou, je vyvážený a žensky něžný. Ve své dlouhé kariéře prošla údobím folku, jazzu ale také etnickou hudbou. Je známá také tím, že na své kytaře používá unikátní otevřené ladění, což propůjčuje jejím nahrávkám osobité a nezamněnitelné kouzlo. Desky Joni Mitchell jsou respektovány nejen samotnými hudebníky, ale i hudebními kritiky. Joni získala pět ocenění Grammy a v roce 2002 jí byla udělena Grammy za celoživotní dílo.

Připomeňte si Joni v duetu s Johnny Caschem v jednoduché, ale krásné písni Boba Dylana, kterou tak mistrně pro českou scénu znovu objevil Robert Křesťan a nahrál na svém CD Dylanovky – Dívka ze severu.

 Poslouchej zde

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010