Poslouchat country znamená žít country . . .

Nedvědi společně v Třeboni, údajně na jihu Čech jediný koncert jejich podzimního turné

18.08.2010 09:29

V Třeboni se opravdu snaží. Je vidět, že když jsou správní lidé a fanoušci této hudby na správných místech, dají se dělat velké věci.

Bratři Nedvědové se po létech vzájemné nevraživosti dali opět dohromady a vytěžují svoji popularitu. Že se ale nejedná o prázdné gesto potrhují tím, že v doprovodné kapele hrají takový hráči jako je Petr Kocman, syn Františka Nedvěda či další skvělí muzikanti z bývalé kapely Franty Nedvěda. Jedná se o oživení trhu s Nedvědy po té, když Honzovi písničky z festivalů a společného zpívání postupně mizely. Come back Nedvědů je načasován opravdu v tu správnou chvíli. A zdá se, že oba dva pánové jsou ve skvělé formě a tudíž se je na co těšit.

Trampské a folkové legendy Jan a František Nedvědovi s kapelou se představí 20. srpna v zámecké zahradě v Třeboni. Vystoupení začíná ve 20 hodin. „Jde o jediný letní koncert bratrské dvojice na jihu Čech,“ řekl organizátor Pavel Barnáš. Vstupenky za nejlepší ceny lze sehnat na webové adrese

www.okolotrebone.cz.

Do zámecké zahrady se opět vrací hudba v projektu Zpátky do Třeboně, který navazuje na multikulturní festival Okolo Třeboně a prázdninovou pohodu Léto v Třeboni. Závěrečná část této trilogie přivítá legendy folkové muziky Jana a Františka Nedvědovi s kapelou.
   
V zámecké zahradě potěší své fanoušky 20. srpna, doprovodí je kapela v čele s mladým, ale vynikajícím countrymanem Petrem Kocmanem. „Jako host vystoupí pražská formace Passage, divácký vítěz a bronzový finalista soutěže Houpací kůň z festivalu Okolo Třeboně,“ doplnil Barnáš.

Koncert začíná ve 20 hodin, pořadatelé začnou pouštět do areálu od 19 hodin.
   
Aby pohodová atmosféra zůstala o víkendu Třeboni i v sobotu, rozhodli se organizátoři uspořádat na pláži Ostende v Třeboni country podvečer. V místě, které má okouzlující atmosféru při západu slunce nad rybníkem Svět, se začne hrát v 18 hodin.
   
„Jsem velice rád, že v Třeboni můžeme hostit tak slavná jména. Okolo Třeboně mělo letos Jarka Nohavicu, Léto v Třeboni bratry Ebeny a završíme to koncertem bratrů Nedvědů. Již nyní pracujeme na přípravě 20. ročníku Okolo Třeboně, který se uskuteční 24. - 28. června 2011. Přáním je, aby to byla opravdu velká kulturní hostina, kterou bude žít opět celá Třeboň a okolí,“ vysvětlil Barnáš.
   
Také vrcholí příprava nového projektu Vlksice Září, na kterém se společně podílejí divadelní spolek Kašpar v čele s Jakubem Špalkem a agentura Bárny. Cílem je přivézt na renesanční tvrz v jihočeské vesničce Vlksice u Milevska rozmanitou kulturní nabídku během zářijových víkendů.

„Od divadelních představení Hamleta a Cyrana přes muziku jihočeských Nezmarů, Vaška Koubka či Třeboňských pištců a udělat si ještě pohodu krásného babího léta,“ dodal Pavel Barnáš s tím, že celý program bude na webu

www.vlksice.cz.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010