Poslouchat country znamená žít country . . .

Naše tipy: Co posloucháme v září 2010

26.09.2010 10:16

Po měsíci jsme pro vás opět připravili rubriku Naše tipy. O to, co právě poslouchají, se s vámi podělí náš moderátor a redaktor Radek Habáň a hudební redaktor Milan Tesař. Diskuse je připravena pro vaše hudební tipy: Co se točí ve vašem CD přehrávači nebo kterým mp3 souborům momentálně dáváte přednost? Byli jste na zajímavém kocertě? Nebo vás něco zaujalo v našem či jiném rádiu? Pište.

Tipy Radka Habáně

Amy MacDonald: A Curious Thing (2010). Této mladičké zpěvačce, skladatelce a kytaristce ze Skotska je teprve 23 let. Vydala ale už dvě alba, kterých se prodalo na miliony. Což je v dnešní době obdivuhodné. Její písničky laděné do rocku, popu a folku jsou velmi milé a příjemné.

Damien Rice: 9 (2006). Damien Rice (* 7. prosince 1973) je folkový zpěvák, skladatel a kytarista. Je jedním z nejznámějších irských hudebních umělců. Proslavil se díky tomu, že propůjčil své písně do filmů a seriálů (Na dotek, Vysvobození, Dr. House, Ztraceni, Alias a Chirurgové). Singl 9 Crimes, který je asi neúžasnější, byl ke slyšení pro změnu v třetím pokračování Shreka. Damien už čtyři roky nevydal žádnou desku, máme se tedy na co těšit!

Charlie Winston: CD Hobo (2009). Charlie Winston je anglický zpěvák, skladatel a multi-instrumentalista. Pochází z hudební rodiny. Jeho rodiče, bratr i sestra jsou hudební umělci. Nejznámější je asi Charlieho bratr – zpěvák Tom Baxter. Celosvětovou slávu mu přinesl singl Like a Hobo. Doma není nikdo prorokem, stejně i Charlie Winston má nejvíce příznivců a obdivovatelů ve Francii než ve své rodné zemi. Jeho poslední deska je pestrá, dobře se poslouchá a doma vám vykouzlí příjemnou atmosféru.

Poslední výstřel: Rozhodně nečekejte sex (2009). Provokativním názvem alba chce skupina říct, že nejsou bulvárními hvězdičkami, které žijí samými skandály. Hudba a texty Posledního výstřelu jsou velmi originální, hravé, vtipné a praštěné – v dobrém slova smyslu. Na této rockové kapele z Krnova je také velmi zajímavé, že dva největší tahouni skupiny mají ještě vedle Posledního výstřelu vedlejší projekt – skupinu Bratři Orffové, která produkuje naprosto odlišnou, především klidnou hudbu na pomezí jazzu. Bratři Orffové a Poslední výstřel jsou něco jako Doktor Jekyll a pan Hyde.

Tipy Milana Tesaře

Spirituál kvintet: Sto nejkrásnějších písní 1960–2010 (Supraphon). Reprezentativní výběr k 50 letům Spirituál kvintetu. Velmi rád si připomínám především písně z raného období skupiny a také dobře sestavené čtvrté CD s písněmi renesančními (a vánočními).

PB Tristan: Drako (Capricorne). Čtyřpísňová EP deska francouzského zpěváka Philippa B. Tristana a jeho kapely z roku 2008. Svěží směs šansonu, hiphopu, reggae a operní árie s přimixovanou slovenskou lidovou písní Dobrú noc.

Jana Kirschner: Krajina rovina (Universal). Alba Jany Kirschner jsou čím dál náročnější. Už žádný na první poslech líbivý pop, ale příjemná akustická alternativa.

Oana Cătălina Chiţu: Bucharest Tango (Asphalt Tango). Akustická hudba z Rumunska vkusně propojená s reggae.

Al-Yaman: Insanyya (Indies Scope). Druhé album česko-jemenské skupiny, která spojuje tradiční arabskou melodiku s nejmodernější elektronickou taneční hudbou.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010