Poslouchat country znamená žít country . . .

Nabitých 14 dnů na Šopě

21.02.2012 23:10

Sice jsem již několikrát od začátku roku avizoval, již tak dlouho se ví, že to bude, ale přeci jen znovu připomínám.

Do konce února běží program na Šopě naplno, můžete slyšet a vidět folkrockovou Cestující hudbu, Jamese Harriese v projektu s hostem Jevgenijem Rubilinem, bluesové seskupení B & The Money Makers, folkrockovou skvělou libereckou kapelu Jarret, která každoročně do Šopy zavítá, ale v regionu taktéž mnoho nekoncertuje, nujazzovou formaci Apoaché.

Začátek března okoření atmosféru klubu Veselí chlapíci (Funny Fellows), kteří na Šopě taktéž našli pravidelně své koncertní místo. Jejich vystoupení je vedle hudby vždy prošpikováno pohotovým a skvělým komentářem kapelníka Romana Fédera, jejich „Old time Band“ je hudba zase z úplně jiné bečky a Romanův humor velmi osvěžující.

04.03. a 05.03. Šopu čeká velká premiéra, vystoupí brněnský Kamelot a jestli mne paměť neklame, Roman Horký a spol. budou hrát v Šopě poprvé. Pokud osudy Kamelotu sledujete, zde na našich stránkách jsem ke kapele, k Romanovi a i k Bůčkovi měl v loni několik komentářů, tak víte, že Roman totálně obrátil, vrátil se k akustické hudbě, změnil sestavu a v letošním roce, kdy skupina oslaví 30 let existence změnil naprosto filosofii svého počínání a hraní. V nové sestavě oprášil řadu starých hitů z klasického soundu Kamelotu ještě s Bůčkem a na Šopě zcela určitě představí řadu nových písní z připravovaného alba chystaného právě k 30. cátinám kapely.

Aby těch lahůdek nebylo málo, 08.03. přijede Devítka, jejíž základ tvoří manželé Brožovi. Vystoupení bude jistě okořeněno informacemi o tom, jak se Honza s Jindřiškou se Žalmanem rozešli (náš příspěvek začátkem ledna), a protože si Honzu a Jindřišku se Žalmanem již neužijete, návštěva koncertu je i příležitostí vzdát jim své sympatie.

Po folkové Devítce to za pár dnů bude bluegrassový COP, jehož asi taky není třeba nějak představovat. Copáci koncem loňského roku vydali novou desku a jistě se přijedou pochlubit a nabídnout ji zlínskému publiku. Veřím, že kulisa bude jako vždy skvělá a dá tak zapomenout dobře utajenému koncertu Copáků na Otrokovické besedě v listopadu loňského roku, kde měli Copáci v sále přesilu.

A zase jen pár dní dále přijede Honza Žamboch z nedalekého Vsetína, ikdyž Honza se již plně profesionalisoval a hudbě se věnuje naplno, takže je na cestování, denní to chleba muzikanta, zvyklý. Vítěz loňské kytariády – prestižní soutěže, pořádající slovenskými kolegy – doveze australského písničkáře Pete Uhlenbrucha a určitě předvede spoustu kytarových magických kousků včetně svých smyček a elektronických vychytávek zahraných jedním hráčem na jeden nástroj a znějících, co by celá kapela.

Fanoušky Podjezdu - domovská kapela klubu – ovlaží členové závěrem března svým koncertem, těšit se můžete i na Starý fóry a Tomáše Linku na společném koncertu, jarní měsíce zahájí uskupení Zhasni, folk popová kapela z Nového Boru, která v těchto dnech dokončuje ve zlínském studiu V svoji další desku.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010