Poslouchat country znamená žít country . . .

Na to místo ještě cesty nevedou . . .

01.07.2012 08:12

S novým CD Marienu – V půli cesty jsem si udělal pěkný večer při písních Poupat a Marienu, to když jsem se rozhodl projít a oprášit placky, které od kapely mám včetně těch Poupaťáckých. Přesvědčil jsem se opět, že mne nechybí žádné, včetně první nahrávky Poupat, která vyšla jen na kazetě. A tak jsem poslouchal a užíval si melodiky a textů písní a celkové romantiky.

Paradoxně jsem pak narazil na krásnou písničku – Pečínská, kterou mám velmi oblíbenou a ke které se váže několik zvláštností. Tou první je jistě fakt, že světlo světa spatřila ještě v závěru existence skupiny Poupata. Než se stačila ale více usadit v myslích, kapela se rozdělila a Marieni píseň již moc nehráli. Takže píseň vlastně není nikde oficiálně vydaná – na poslední CD Poupat se ještě nevlezla, na demo Marienu a posléze další dvě CD – Krajina v tobě a V půli cesty taktéž ne. A již se k ní asi nikdo nikdy nevrátí.

Naštestí existuje velmi slušná nahrávka z live koncertu a stále ji najdete na webu Marienu. Tou druhou zvláštností je osud písně a její odkaz. Míst, která reálně existují v naší krásné zemičce, a o kterých se píší písničky zas není až tak mnoho. Především to byly ty starší trampárny. Pečínská je ale píseň, která do této kategorie patří.

Pečín, podle kterého píseň dostala název, existuje (nedaleko Rokytnice v Orlických horách) a taktéž Plačtivá skála, u která se slévájí dvě říčky, o kterých píseň zpívá a to Zdobnice a Říčka aby pak tok pokračoval dále jako řeka Zdobnice. A když se podíváte na mapu, poznáte, že text je reálný a pravdivý.

Proto si i jeden z fanoušků Marienu dal tu práci a na Youtube umístil odkaz, kde kombinuje píseň s fotografiemi tohoto místa, takže si můžete připomenout obé.

Začíná léto, čas dovolených a prázdnin. Ikdyž řada z Vás určitě vyrazí k moři či do zahraničí, mnoho z Vás stále objevuje krásy naší země. Pokud se budete toulat přírodou kolem Orlických hor, navštivte Plačtivou skálu, objevíte tak krásný kout přírody a taky pochopíte více smysl textu celé písně.

  

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010